• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je žena Svetislava Pešića koja je napustila karijeru i postala mu najveća podrška: Kad ona zove, svet staje

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznato je da Svetislav sa suprugom Verom ima dvoje dece - ćerku Ivanu i sina Marka

  • 0
Svetislav Pešić porodica Foto: Instagram/@pesic7

Košarkaški selektor Srbije Svetislav Pešić je u žiži interesovanja javnosti, jer je doveo srpsku reprezentaciju do polufinala na Olimpijskim igrama u Parizu. Svi iščekuju utakmicu sa Amerikancima, favorita za zlato.

Pešić je već bio heroj nacije 2023. godine, kada je sa nacionalnim timom osvojio Svetsko prvenstvo u košarci na Filipinima. Sada, kao selektor na OI, ima šansu da ponovo postigne veliki uspeh.

Selektor reprezentacije Srbije ima veliku podršku porodice. Supruga Svetislava Pešića, na čelu je porodičnog štaba koji s puno ljubavi bodri ceo tim koji Srbiji i te kako može da donese zlato. Iako vešto, već godinama, izbegava medije i priče o porodici, poznato je da Svetislav sa suprugom Verom ima dvoje dece - ćerku Ivanu i sina Marka.

Vera Blažević, njegova supruga, nekada je bila košarkašica i igrala je za sarajevski "Željezničar". upravo u Sarajevu su zasnovali porodicu. Sveta, rodom Piroćanac, postao je sarajevski zet, a Vera napustila karijeru i posvetila se mužu.

Osim toga što je veliki stručnjak, Pešić je i veliki šaljivdžija. Na jednoj konferenciji mu je tokom izlaganja zazvonio telefon, a kako je to bio poziv supruge, Pešić je ustao, pozdravio novinare i uz smeh svih prisutnih napustio salu.

I sin i ćerka i unuk su u sportu

Ljubav Svetislava Pešića prema sportu prožima se kroz čitav njegov život, pa zato ni ne čudi što je preneo i svojoj deci. Njegova ćerka Ivana Jagla radi kao trener i ima master diplomu u oblasti sportske psihologije. Malo je poznato da je Pešićev sin nastupao u dresu nemačke reprezentacije, s kojom je u Srbiji 2005. osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo je da su svi članovi porodie Pešić igrali košarku. Marko je sportski direktor u Bajernu, Ivana je u Barseloni i oboje žive košarkaške živote. Ivana se udala za Jaglu, doskorašnjeg reprezentativca Nemačke, a Markova supruga jedina nije u košarci, ali voli sve Pešiće i navija za njih.

Ivana Jagla radi kao lični trener u Minhenu. Takođe, Ivana je specijalizovana za jogu i diplomirani je master sportske psihologije.

Budući da se i sama ne eksponira preterano, o njoj se ne piše često u domaćim medijima, a poznato je da je ona bila ta koja je upoznala srpsku teniserku Anu Ivanović i nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera.

A sin Marko je imao presudnu ulogu u očevom povratku na klupu nacionalne selekcije. Baš kad je Svetislav planirao da ostane u košarci u nekoj manjoj ulozi i odmori se od naporne karijere, stigao je poziv Srbije.

Danas je Marko Pešić generalni direktor KK Bajern Minhen, a od 1997. godine je u braku s Lulom Pešić, s kojom ima sina Luku (19). Marko je uveren da će on talentom nadmašiti i dedu i oca.

Svetislav je dočekao sreću da sa unukom Lukom bude na košarkaškom terenu. Unuk igra za Bajern Minhen.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Legendarni srpski olimpijski as došao da podrži košarkaše: Ima jaku poruku za sve naše sportiste

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica