• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gazda joj je otkazao stan, a onda je samohrana majka uradila nešto neočekivano: "Ovo je bila najbolja odluka"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije uspevala da dođe do drugog rešenja

  • 0
majka deca hotelska soba Foto: Shutterstock/Dragon Images

Porodicama sa decom je uvek nezgodno da pronađu stan koji ima odgovara, a ujedno i da cena stanarine bude prihvatljiva.

Tako je jedna samohrana mama sa decom iznajmljivala kuću, ali joj je gazda dao otkaz. Pokušala je da pronađe adekvatne zamene, ali sve iole zanimljivo bilo joj je skupo i nije mogla sama da finansira. A onda joj je pala napamet jedna ideja. Zašto se sa decom ne bi preselila u hotel?

Da, to joj je delovalo logično rešenje, iako zapravo posle silne potrage nije ni znala šta traži. Ipak, ono što je bilo sigurno jeste da je iznajmljivanje hotelske sobe mesečno koštalo neuporedivo manje od kuće - morala je da izdvoji 2.200 dolara mesečno.

- Nisam bila sigurna šta tačno tražim ali mi je bio potreban osećaj olakšanja. Kad god sam ulazila u stan, molila sam se da pronađem nešto prihvatljivo - rekla je ova mama.

Ona je sa decom u tom domu živela šest godina, uredno plaćala račune i uspela da odneguje svoju decu - sama. Volela je taj dom, a čak i nije bio daleko od njenog bivšeg muža.

Gazda je kuću dao na prodaju i ona je morala da se seli sa decom. Imala je samo 30 dana da pronađe novi dom. Šta god da je tražila, nije ulazilo u njen budžet, a nije uspevala da dobije kredit u banci.

- Bila sam poražena, nisam znala šta da radim. Mama mi je ponudila da ostanemo kod nje dok se ne snađemo, ali sam sa 46 godina imala potrebu za nezavisnošću i privatnošću. Bilo je vreme za kreativnost - rekla je ova žena.

otkaceni tepih Foto: Shutterstock

Tada je uspela da dođe do rešenja, posle vremena utrošenog za potražnju doma. Odlučila je da iznajmi hotelsku sobu. Mislila je da je dobila na lutriji kada su joj odgovorili na mejl iz jednog hotela.

- Imamo dvosobni stan koji iznajmljujemo na duže vreme. Iznos je 2.200 mesečno i uključuje sve komunalije i hotelske pogodnosti - pisalo je u mejlu.

Naravno, za nju je to bilo privremeno rešenje, ali je svakako mesto koje su njena deca i ona mogla da ga nazovu domom, makar i par meseci.

Vrlo brzo je potpisala papire i ušli su u stan. Rečeno im je da će svakog utorka dolaziti spremačica da promeni posteljinu, zameni peškire i odradi dubinsko čišćenje. To je za ovu mamu bio najveći poklon. Međutim, kao što je pretpostavila, njenoj deci se ta opcija manje sviđala nego njoj samoj, ali su oni na sve to gledali kao na avanturu, piše "Business  insider".

- Oči su im zacaklele kada sam im pokazala bazen, saunu, teretanu i igraonicu. Brzo su shvatili da hotel utorkom ima i zabavne goste i od tada im je sve ovo prihvatljivo - rekla je ova mama.

Iako kaže da ovo nije ono što je tražila, ovo je trenutno najbolja opcija za nju i njenu decu. Hotel joj je dao osećaj olakšanja, a za to se ona na kraju krajeva i borila.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kineska porodica pronašla svoju budućnost u Pirotu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica