• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Otac milioner (94) ostavio sav imetak ženi sa kojom je bio 11 meseci u braku: Ćerka osporila nasledstvo

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ćerka je dobila spor protiv "maćehe", kineske advokatice Guikiang Kin koja je nasledila milione od muža preko testamenta napisan svega dva meseca pre nego što je umro

  • 0
Džil Langli Jill Langley Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/ITV/Ken McKay

Ćerka koja je pobedila u borbi za nasleđe protiv „maćehe“ koja je više od jedne decenije mlađa od nje, tvrdi da je njen slučaj upozorenje i drugima.

Naime, bogati penzioner Robert Harington umro je u 94. godini u maju 2020, svega 11 meseci nakon što se oženio bivšom advkoaticom Guikiang Kin (54) iz Kine. Ono što je neobično u ovoj situaciji pored razlike u godinama što je g-đa Kin nasledila muževljeve milione po njegovom poslednjem testamentu, koji je napisan samo dva meseca pre njegove smrti, što je, očekivano, izazvalo sudsku borbu sa njegovom razbaštinjenom ćerkom Džil Lengli.

Milionerova ćerka, koja ima 16 godina više od svoje novostečene maćehe, osporila je ovo nasleđe uz tvrdnju da je udovica namalila njenog oca u "predatorski" brak i da ga je "bacila u najjeftiniji mogući grob" kada je "dobila sav njegov novac". Nakon suđenja u Londonu ranije ove godine, testament je proglašen nevažećim i zaključeno je da je Kinova izvršila neprikladan uticaj i kontrolu nad Haringtonom, koji je smatran "mentalno nesposobnim" kada je sačinjena njegova konačna oporuka.

Suđenje Foto: Shutterstock

Maćehi, koja je optužena da je svog muža milionera bacila u grob za siromašne nakon što je nasledila njegovo bogatstvo, oduzeto je pravo da upravlja njegovom imovinom i sudija je proglasio "nepodobnom". Da stvar bude još tužnija, Lenglova iako je ćerka jedinica, za smrt oca je saznala kada je videla mali krst na lokalnom krematorijumu dok je prisustvovala sahrani drugog rođaka.

- Ovde se nikada nije radilo o novcu, već o principu. Moja majka i ja proveli smo godine radeći sa mojim ocem u njegovom mesarskom poslu i nisam želeo da vidim stranca kako odlazi sa celim imanjem. Nadam se da će ovaj slučaj biti orijentir i upozorenje drugima. Nema šanse da bi ova žena od 54 godine bila zainteresovana da se uda za mog oca kada je imao 93 godine da nije imao novca - izjavila je njegova ćerka, dok je Kinova tvrdila da je upoznala „divnog“ penzionisanog mesara nakon što je primetila oglas u lokalnim novinama koji je on objavio krajem 2018. „nudeći besplatnu hranu i piće za Božić“ i da su se tada momentalno zaljubili.

Ćerka je objasnila da su se odnosi sa njenim ocem promenili nakon smrti njene majke Ajlin u januaru 2018. jer je on patio od "mentalnog stanja" i "zabluda". Čak joj je ubrzo nakon sahrane majke uputio pismo u kojem joj je rekao da će to će biti poslednji kontakt koji će ikada pokušati da uspostavi.

- Nije dobijao dovoljno krvi u mozak i optužio me je da sam ukrala njegov foto album, koji se zapravo odnosio na kolaž fotografija u ramu koji sam stavila u mamin dom i ponela nazad nakon što je umrla za uspomenu. O venčanju sa Kinovom sam čula samo u nažvrkanoj belešci, a građevinar je pozvan kao svedok. Pokušali smo da ga kontaktiramo, ali na telefon se nikada nije javljao, a na imanju su bile sve vrste sigurnosnih kamera i kapija. Niko se nikada nije javljao kada smo zvali. A za njegovu smrt sam saznala slučajno. Bila sam u krematorijumu na još jednoj sahrani i posetila sam majčin grob, kada sam na putu do njega primetila mali drveni krst sa imenom mog oca. Ovo je bilo dva meseca kasnije, i bilo je poražavajuće - ispričala je na suđenju.

Takođe je prenela da je Kinova rekla da je ostavila ostavila telefonsku poruku o sahrani, ali je nikada niko nije dobio.

- Mislim da nije nameravala ništa da mi kaže dok ne prođe testament - primetila je ćerka.

Tokom suđenja je i ranije rečeno da je Harington pokazivao „čudno ponašanje“ pre nego što je sreo gospođu Kin, uključujući „obezbeđenje“ njegovog doma kamerama za video nadzor.

I pored priče da je par uživao u burnoj romansi nakon što su se sreli prvi put u januaru 2019., a već počeli da žive zajedno u februaru, da bi Harington zaprosio Kimovu već sledećeg meseca, ostatak porodice je saznao za brak tek u martu 2020. kada su primili poruku od njegove nove žene koja je glasila: „Samo da vas obavestim da se tata ponovo oženio prošle godine.“

Kako je međutim rečeno na sudu, Harington je već tada bio u veoma lošem fizičkom stanju, da nije mogao ni da stoji na fotografiji na dan svog venčanja niti da izgovori ime svoje neveste. Zapravo ćerka je poslednji put videla oca na sahrani majke u januaru 2018, kada se prisetila da je izgledao "veoma krhko i ranjivo" i da je "lutao".

U svojoj presudi kojom se poništava testament, sudija je zaključio: „Očigledno je postojao element njene kontrole nad pokojnikom i njegovim finansijama koji su se vremenom povećavali. Brojni upiti za usluge testamenta, po mom sudu, pokazuju da je bilo kupovine uokolo, za šta je, prema sopstvenom iskazu, gospođa Kin znala i u koju je po mom sudu bila umešana. To ne samo da podržava pitanja u vezi sa podizanjem naovca, već imaju tendenciju da sugeriše i rukovanje sa njim, za koje smatram da je vodila gospođa Kin."

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica