• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Blizanci su, ali potpuno suprotnih sudbina: Brat slavnog glumca imao teške borbe, a njihov odnos izaziva suze

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

" Ovo je jedini život koji sam ikada poznavao, zato prestani da sažaljevaš jedino što imam", rekao je Majkl svom bratu

  • 0
Majkl i Ešton Kučer, Michael Kutcher, Ashton Kutcher, brat blizanac Eštona Kučera Foto: Adam Bettcher / Getty images / Profimedia

Ešton Kučer i njegov brat Majkl su blizanci, ali su tokom odrastanja imali različita životna iskustva.

Ešton i Majkl rođeni su sedmog februara 1978. u Ajovi, a iako im je život počeo istog dana, sudina je drugačije planove skovala za njih. Kako su braća odrastala, Majklu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza sa tri godine i u mladosti se suočio sa velikim zdravstvenim komplikacijama, uključujući srčanu insuficijenciju koja je zahtevala transplantaciju sa 13 godina i operaciju na otvorenom srcu nakon što je otkriven krvni ugrušak nekoliko godina kasnije.

Godine 1997. godine, Ešton je bio student biohemijskog inženjerstva na Univerzitetu u Ajovi kada mu je izviđač modelinga predložio da se prijavi na takmičenje - i on je pobedio, što je dovelo do njegovog potpisa sa agentom, prema Los Anđeles Tajmsu. Sledeće godine snimio je hit sitkom sa 19 godina.

Godine 2022., Ešton je u jednom intervjuu rekao da se osećao krivim zbog svog ranog uspeha dok se Majkl mučio da živi i funkcioniše normalno.

Majkl i Ešton Kučer, Michael Kutcher, Ashton Kutcher, brat blizanac Eštona Kučera Foto: Adam Bettcher / Getty images / Profimedia

- Kažem sebi: "Kako to da sam ovolike sreće?". Moj brat se rodio sa cerebralnom paralizom, zatim imao transplantaciju srca, a zatim imao ovaj nasumični krvni ugrušak... Kako to da neko mora da prođe kroz sve to? - rekao je tada.

Prema Eštonu, Majkl mu je pomogao da prevaziđe taj način razmišljanja.

- Preselio sam se u Njujork i počeo sam da se bavim svojom karijerom, a Majk je došao da me poseti i ostao je neko vreme. Pogledao me je i rekao: "Svaki put kada me žališ, činiš me manje vrednim. Ovo je jedini život koji sam ikada poznavao, zato prestani da sažaljevaš jedino što imam." - prisetio se Ešton.

Ova iskustva su zbližila braću, a Majkl je svog blizanca nazvao svojim prijateljem od najvećeg poverenja. Ešton je zauzvrat Majkla nazvao svojim herojem.

Iako su dva brata stigla na svet u razmaku od nekoliko minuta, Ešton je bio veći i težio je skoro pet kilograma. U međuvremenu, Majkl je imao jedva dva kilograma i redovno se šali da mu je Ešton ukrao svu hranu.

- Jede moju hranu još od kada sam bio u materici - rekao je Majkl, perenosi"People".

Braća su često govorili o njihovom odnosu i jasno je da je ovo jedan snažan odnos ispunjen ljubavlju. Nevolje su ih zbližile, a detalji iz detinjstva koje su podelili, prikaz je da se vremenom samo nadograđivala njihova bratska ljubav i poverenje.

U nekoliko navrata Ešton se i prisetio kako im je majka davala testove inteligencije i da nikada nije davala da pogledaju rezultate. No, iz šale bi mu govorila kako Majkl ima veći IQ, što je mladog Eštona inspirisalo da više uči i radi.  Ipak, to su bila prijateljska nadmetanja. Majkl se seća i perioda lečenja i kako je Ešton u nekoliko navrata bio njegov "štit" kad bi ga deca u školi zadirkivala.

Majkl je postao advokat koji zastupa prava dece, zajedno sa Eštonom se bavi i humanitarnim radom u svojim fondacijama, a sa ženom i detetom živi sasvim normalan život.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Relja (4) je pravi genije: Već čita, piše množi, zna sve glavne gradove

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica