• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uloga oca u porodici je da deci da onu tešku ljubav, a majke...: Sveštenik Predrag Popović o roditeljstvu

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kada dete ode u svet, i shvati težinu ovoga sveta i hoće da se vrati ili hoće da odustane i padne, samo je otac kriv za to"

  • 2
Otac Predrag Popović Foto-kolaž: Youtube/RTS Beogradska hronika Jutarnji program, Shutterstock

Otac i majka su stub svake porodice, od njih sve počinje. Deca zahvaljujući njima spoznaju svet, pripremaju se za sve ono što i kasnije čeka. Uloge oca i majke mnogi izjednačavaju, ali ne i sveštenik Predrag Popović.

- Uloga oca u porodici je da da onu tešku ljubav deci. Ono što bi Amerikanci rekli "tough love" - kaže otac Popović i ilustruje primerom: "Dobro si to uradio, ali možeš bolje. Možeš ti i bolje. Možeš više." Pohvališ ga, ali si uvek nezadovoljan.

Sveštenik Popović pravi razliku između takve reakcije i majčinske ljubavi, koja će uvek reći "dobro je, super". Otac  je tu da kaže istinu, da tera dete da bude bolji.

- Moja uloga kao oca jeste da svoje dete pripremim za svet. Da njemu prelazak iz moje kuće u svet bude nešto sasvim normalno, lagodno. Kada dete ode u svet, i shvati težinu ovoga sveta i hoće da se vrati ili hoće da odustane i padne, samo je otac kriv za to. Zato što nije uspeo da spremi svoju decu za svet - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Pustite dete da plače, to je važno za razvoj": Jelena za Ona.rs o važnosti roditeljskog autoriteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Dragan

    18. septembar 2024. | 14:48

    Pomaze Bog oce Predraze, Cuo sam do sada Vasih dosta pametnih saveta.Ja sam isto iz Vase okoline,(jedno selo kod Topole). Pa posto se Vi javno eksponirate mogli bi ste i nama obicnim parohijanima da date par odgovora ako imate volju i blagoslov odozgo ! Pitanja su sledeca: Kako to da nasa crkva pokloni tolike manastire u Sev. Makedoniji ? Kako to da se javno ne izjasnite protiv kopanja litijuma. Narod ce biti raseljen,nema parohijana ! Kako to da se vladike voze u zatamljenim dzipovima od po 100hiljada evra i da imaju telohranitelje ? Od koga i cega se plase? Kako to da nasa crkva finansira izgradnju stambenih blokova ? Kako to da se sav kontakt svestenstva i parohijana sveo na placanje ? Tarifa krstenje toliko,vencanje toliko,sahrana toliko itd ? Gresan sam covek,ali bi mi bilo drago da mi objasnite...

    Podelite komentar

  • Rale

    18. septembar 2024. | 14:40

    Ne mudruj mnogo nego se izjasni jel si za kopanje litijuma ili ne. Mani se filozofije, to ćemo kasnije.

    Podelite komentar