• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza Šarlot govori španski od svoje druge godine, ali to konstantno izaziva pometnju na internetu: Zašto?

O. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova mlada dama uvek privlači pažnju

  • 0
Princeza Šarlot Vimbldon Foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Razvoj dece i njihovo obrazovanje važni su svakom roditelju, a kada je princeza Šarlot u pitanju, čini se da javnost reaguje drugačije. Ona je mogla da govori dva jezika do druge godine, španski pored maternjeg engleskog, ali njena „impresivna“ veština naišla je na neke kritike.

Nije tajna da deca Kejt Midlton i princa Vilijama, princ Džordž, Šarlot i Luis, imaju dadilju koja ih čuva dok usklađuju svoje kraljevske dužnosti sa porodičnim životom. I izgleda da se isplati jer je princeza Šarlot, koja pohađa školu Lambruk u Berkširu sa svojom braćom i sestrama i sada ima devet godina, pokupila neke španske fraze od svoje dadilje.

Izvor je za časopis "People" rekao: „Ona je veoma draga i veoma samouverena – uvek ćaska, tako je ljubazna, ali i zabavna i energična. Ona ima lepe manire i govori nešto španski jer je njena dadilja Marija Turion Boralo iz Španije.

Ali njen "privilegovani" položaj je dobio pomešane poglede na internetu.

- To se zove biti privilegovan i rođen u kraljevstvu. Bog te blagoslovio, mali, nikad nećeš upoznati normalan život - napisao je jedan tviteraš.

- Nije toliko impresivno da princeza Šarlot može da govori dva jezika sa dve godine. Većina dece poput mene, sa dva roditelja iz različitih zemalja, dvojezična je od samog početka razvoja jezika - bio je jedan pd komentara.

- Pa mogu i deca iz imigrantskih porodica, koja definitivno nemaju dadilje ili privatno obrazovanje. Šta mislite, ko zaslužuje više pohvale? - pitao je korosnik mreže X.

Na tom tragu je i komentar:

- Tako isto i deca imigranata, ali izgleda da nije važno kada si siromašan.

Ali neki kraljevski obožavaoci pohvalili su dostignuća princeze Šarlot, koja već preuzima odgovornost na javnim događajima, a poslednjih meseci je opisivana kao „istaknuta zvezda“.

Jedan obožavalac je prokomentarisao:

- Neverovatno je da princeza Šarlot već sa dve godine može da govori dva jezika, ona je neverovatno talentovano dete, što je sigurno.

Drugi pristalica je dodao:

- Ljudi pričaju jer princeza Šarlot očigledno može da govori dva jezika. Barem je neguju, moja ćerka govori dva, to je toliko dobro za njihov razvoj. Nije uvek u pitanju novac koji većina vrtića ovih dana nudi za učenje drugog jezika."

I treći je rekao:

- Moja porodica je dvojezična, kod kuće govorimo španski i engleski, a moja deca uopšte ne govore španski! Razumeće šta govorite, ali neće izgovoriti reč koja nije engleska. Princeza Šarlot koja govori dva jezika sa dve godine je impresivna!"

(Ona.rs / Goodto.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica