• 1
 ≫ 

Sve atraktivnija evropska destinacija: Madeira uvodi nove direktne letove

 ≫ 

  • 1
Madeira, Portugalija Foto: Pixabay/franky1st

Ako vam se učini da se ova destinacija u Portugaliji sve češće pominje, ne grešite. Madeira postaje naročito popularna u poslednje vreme. Tim pre što je od nedavno povezana direktnom avionskom linijom sa Njujorkom.

Iako su ostrva Madeira dugo bila omiljena onim iskusnijim putnicima, novi direktni letovi će, čini se, otvoriti destinaciju prema drugim turistima, posebno onim iz Amerike. Više direktnih letova svrstava ova ostrva koja zapljuskuju vode Atlantskog okeana među relativno lako dostupna.

Idealno mesto za ljubitelje prirode

S obzirom na to da je mesto poznato po brojnim prirodnim lepotama, bez obzira na to za koju aktivnost se turisti budu odlučili, imaće prilike da uživaju u prirodi ovih ostrva. Osim ronjenja i snorkelinga, jedna od popularnijih aktivnosti je i surfovanje.

Brojne staze za šetnju i planinarenje idealan su način za upoznavanje lepota ostrva, navodi Forbes. Za one avanturističkog duha, tu su penjanje, kanjoning i organizovane ture vožnje džipovima. Kao jedna od novijih, a posebno atraktivnih aktivnosti za one nemirnijeg duha, izdvaja se kostering (engl. coasteering), kao spoj penjanja, spuštanja i skakanja u more. Ova aktivnost se organizuje u rezervatu Ponta de Sao Lourenco, a avanturistima se nudi prilika da uživaju u zadivljujućem pogledu na Baia d’Abra.

Na Madeiri se sreću i prirodni bazeni, ali i plaže prekrivene crnim peskom.

Trenutno je ulazak državljanima Republike Srbije u Portugaliju dozvoljen uz validan Kovid digitalni sertifikat sa potvrdom o vakcinaciji ili sa potvrdom o preležanoj bolesti, a koji je izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije ili države članice EU, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Sve vakcine koje su odobrene kako od strane Evropske agencije za lekove, tako i Svetske zdravstvene organizacije, priznate su u Portugaliji.

Važnost Kovid digitalnog sertifikata je različita i zavisi od toga da li sadrži potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti. Od kompletne vakcinacije mora proći minimum 14 dana da bi taj dokument bio validan, s tim što važi 270 dana od momenta primanja poslednje doze vakcine. A ukoliko je u pitanju potvrda o preležanoj bolesti kao osnov Kovid digitalnog sertifikata, onda on važi do 180 dana od trenutka kada je putnik dobio pozitivan rezultat na testu.

Video: Prizor od koga se ledi krv u žilama: Najduži, viseći most na svetu, namenjem pešacima

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Dara

    15. mart 2022. | 13:56

    Prelepo! Ma cela Portugalija ja divna, mnogo naših se odselilo tamo. Divna zemlja, klima, ljudi... I ja bih, da mogu, sutra pozvala medjunarodne selidbe 'pro move', spakovala se i odselila tamo. Nažalost, za sada ništa, ali, nikad se ne zna...

    Podelite komentar