• 0

Idealno mesto za ljubitelje neobičnog: Mistični topli izvori su pun pogodak

Ljubitelji perioda "dece cveća" ovde će uživati. A vrlo je verovatno da će se njihov duh osećati mlađe nakon boravka na toplim izvorima

  • 0
Nacionalni park Juta, SAD

Foto: Shutterstock

Uspavani američki gradić Monro turisti često zaobilaze, osim ako nisu svesni da se u njemu nalaze možda i najtopliji izvori na planeti. Mistični topli izvori načinjeni su od starinskih kada na otvorenom. U njima se nalazi prirodno zagrejana mineralna voda, a u tom delu Nacionalnog parka se mogu videti i rustični hipi autobusi, pretvoreni u svojevrsno prenoćište.

Nije čudno ovde videti i mnoštvo paunova, koji veselo trčkaraju po prirodi Nacionalnog parka.

Ljubitelji perioda postojanja "dece cveća" ovde će uživati. A vrlo je verovatno da će se njihov duh osećati mlađe nakon boravka na toplim izvorima.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели V R (@ver.arandi)

Boemsko sklonište za avanturiste slobodnog duha

Vozeći kroz pustinju, sada već daleke 1995. godinee, umetnik Majk Ginsburg je bio najpre na koncertu u Las Vegasu. Čim je kročio u gradić Monro, u državi Juta, bilo mu je jasno da je to mesto idealno za sve one slobodnog duha, koji znaju da uživaju u životu, navodi Unusalplaces.

Zato je kupio to zemljište, a izvore nazvao Mistični topli izvori (engl. Mystic Hot Springs).

Sva lepota pustinje se ovde može videti. Svojevrstan dodatak autentičnom ambijentu čine umetničke instalacije, živa muzika i festivali koji se tu organizuju.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Patrick Peet (@patrick.peet)

Uz nekoliko termalnih bazena, gostima se ovde nudi mogućnost da uživaju i u plitkom bazenu sa tekućom vodom, uz prirodnu masažu. Zainteresovani mogu da se opredele između toga da li će ovde boraviti tokom dana ili noću. Kupanje među ogromnim naslagama kalcijuma, u vodi koja se vekovima sliva preko ove lokacije, posebno je iskustvo.

Postoje dva bazena, ali i individualne kade za kupanje sa neverovatnim pogledom. Mistični topli izvori su idealno mesto i za posmatranje zvezda tokom meteorskih kiša, tim pre što je to područje Jute poznato po možda i najtamnijem noćnom nebu na području cele Severne Amerike.

Preuređeni autobusi i autentične smeštajne jedinice možda nemaju tekuću vodu i kupatila, ali noć provedena na takvom jednom mestu sigurno će podmladiti dušu i srce gostiju, onako kako samo pustinja to može da učini.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja