• 3

Srbija i Izrael potpisali sporazum o turizmu: Uskoro kreću direktni letovi

- Posle dva dana u Srbiji uverio sam se svojim očima da je potenicijal ekonomske saradnje mnogo veći - rekao je ministar turizma Izraela Joel Razvozov

  • 3
Izrael, Srbija Foto: Pixabay

Srbija i Izrael potpisali su danas sporazum koji će unaprediti saradnju u oblasti turizma, a najavljeno je da će uskoro biti obnovljeni direktni letovi Beograd - Tel Aviv.

Posle potpisivanja ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar turizma Izraela Joel Razvozov ocenili su da će sporazum dodatno unaprediti bilateralane odnose dve prijateljske države.

Matić je istakla da je momenat izazovan, ali i značajan za turistički sektor, jer je dodatni motiv za unapređenje saradnje, za šta ima mnogo prostora.

Za razvoj turističke saradnje sa Izraelom posebno je istakla značaj obnavljanja direktnih letova od Beograda do Tel Aviva, koji su postojali do 2019. godine.

- Preduslova za dinamičniju turističku saradnju je ponovno uspostavljanje direktnih letova između dve zemlje. Kao i veća promocija manifestacionog turizma, kongresnog, aktivnog i banjskog turizma, po kome je Srbija jako poznata - rekla je ona.

Dodala je da bi za goste iz Izraela mogao biti zanimljiv i gastronomski turizam i podsetila da je 14 prestoničkih restorana odskora u Mišlenovom vodiču.

Ministarka je istakla da je u prva dva meseca ove godine ostvaren porast dolazaka stranih gostiju od 150 posto.

Dodala je da je, iako su prethodne dve godine pandemije ostavile veliki trag, turizam u Srbiji pokazao otpornost i prilagodljivost.

Navela da je u 2021. godini ostvaren rekordni devizni priliv u sektoru turizma od 1,65 milijardi evra, te da je bilo 2,7 miliona turista koji su ostvarili više od osam miliona noćenja u kategorisanom, i više od dva miliona noćenja u nekategorisanom smeštaju.

- Srećan sam da mogu da najavim da je izraelska avio kompanija rekla da planira obnavljanje direktnih letova za Srbiju, za nekoliko nedelja, nadam se da će Er Srbija da se uskladi i obnovi svoj let za Tel Aviv - rekao je Ministar turizma Izraela Joel Razvozov.

Ocenio je da direktni letovi, privlače turiste,  ali i poslovne ljude.

- To može biti izvor dodatnih prihoda za obe ekonomije - rekao je on.

Dodao je da poseta delegacije na čijem je čelu dokazuje da se izrazito ceni saradnju i prijateljstvo sa Srbijom, te da je znak iskrenog partnerstva naših zemalja i naroda.

- Verujem da se turizam zasniva na direktnim vezama između ljudi. To danas i činimo jer postavljamo temelje da se buduće generacije još bolje međusobno povežu - poručio je Joel Razvozov.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Nes

    25. mart 2022. | 18:26

    Prijateljski zemlja a priznali Kosovo.

    Podelite komentar

  • Laf

    25. mart 2022. | 21:37

    A nisu potpisali ugovor sa šiptarima,ili možda jesu

    Podelite komentar

  • Tyu

    1. april 2022. | 09:39

    Skupo do ludila, neka hvala ima masa drugih zemalja

    Podelite komentar