• 0

Ovde se svako oseća bezbedno: 4 idealne destinacije za solo putovanja žena

Neke od žena, koje su imale prilike da same posete različite destinacije, izdvojile su one koje smatraju najboljim za tu varijantu putovanja

  • 0
fotograf, devojka, putnik, putovanja Foto: Pixabay

Uzbuđenje, osnaživanje i izazov, reči su koje u velikoj meri mogu da opišu ideju solo putovanja. Istraživanja pokazuju da je takav koncept putovanja u porastu u odnosu na period pre početka pandemije. Naročito kod žena.

Iako ćete možda morati da zamolite potpunog stranca da vas fotografiše, mala je to cena za slobodu koju nudi mogućnost putovanja baš onako kako zamišljamo.

Ipak, putovati na takav način nije uvek lako. Izbor prave destinacije može biti vrlo izazovan. I dok ima onih mesta koja se smatraju odličnim izborom za putnice, ima i onih koji možda neće baš zadovoljiti sve standarde po tom pitanju, ali su i dalje neka od omiljenih mesta za beg pripadnica nežnijeg pola.

Upravo na tim destinacijama se mogu sresti ljubazni meštani, bogata umetnička i kulturna ponuda, odlični gastronomski specijaliteti i druge atrakcije.

Neke od žena koje su imale prilike da same posete različite destinacije izdvojile su one koje smatraju najboljim za tu varijantu putovanja.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Romane Nouailletas (@romanenouailletas)

1. Granada, Nikaragva

Skretanje sa utabanog puta nije neki naročit problem u Centralnoj Americi, posebno ako ste žena.

- Nikaragva je uzbudljiva opcija "ispod radara" za razmišljanje o solo putovanju, a tokom nekoliko mojih poseta ovoj zemlji upoznala sam nekoliko žena koje su samostalno putovale širom planete – rekla je Katalina Majorga, suosnivač „El Camino Travel“ i hotela „Casa Violeta“ u Granadi i dodala:

- Ne samo da se osećate dobrodošlo, več nudi sve što i Kostarika i mnogo više, a po mnogo pristupačnijoj ceni. Vulkani, prostrane plaže bez gužvi, kolonijalni gradovi, bogata kultura i zapanjujući butik hoteli, sve to nudi Granada.

Svemu tome treba dodati i izuzetnu gostoljubivost meštana.

2. Istanbul, Turska

Nakon dugogodišnje želje, Evita Robinson, urednik „Conde Nast Traveler“-a i osnivač „Nomadness Travel Tribe“ posetila je grad na Bosforu.

- Kao poklon sebi, otputovala sam u Istanbol i Kapadokiju u novembru 2019. godine. Istanbul me je odmah osvojio. Ljudi, energija, hrana. Bila sam upecana! Cenila sam sigurnost koju sam osećala. Našla sam se napolju sama, u prepunom restoranu, uživajući u pici, svom dnevniku i vinu u jedan ujutru, što me je podsetilo na Njujork – rekla je Evita za Cntraveller.

Ništa manje nije bila opčinjena ni Kapadokijom. Kako je napomenula, putovanje u Tursku je bilo jedno od najispunjenijih, a u isto vreme i najbezbednijih solo putovanja na kojima je bila do sada.

Zgrade u Amsterdamu Amsterdam / Foto: Shutterstock

3. Amsterdam, Holandija

Konsultant za putovanja i predsednik „Black Travel Alliance“, Martinika Luis, oduševljena je ovim holandskim gradom.

- Apsolutno obožavam Amsterdam kao solo putnik. Iako dođete sami, odlazite sa čitavom zajednicom ljudi koji vas dočekaju. Posebno za pripadnice crne rase, postoji toliko različitih zajednica u koje se mogu uključiti. A to je promenilo moje putovanje sto odsto, dok sam učestvovala na sastancima. Amsterdam je super bezbedan i možete da ga obiđete uz pomoć online mapa. Toplo ga preporučujem – rekla je Martinika.

tel aviv Foto: Pixabay

4. Tel Aviv, Izrael

Plaže, hrana i noćni život u Tel Avivu su blago za svakog putnika, posebno kada su u pitanju solo putovanja.

- Bilo je oko milion razloga zašto je Tel Aviv bio jedno od mojih omiljenih mesta za samostalno putovanje. To je grad za ljude koji vole da posmatraju, cene zalaske sunca, te upijaju svu magiju koju propuštaju zbog zauzetosti – rekla je Natali Komton, pisac saveta o putovanjima „Washington Post“, dodajući da je gostoprimstvo bilo ono što je učinilo da se ne oseća kao gost, već da se oseća kao kuće.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja