• 5
 ≫ 

Zašto birati odmor na jednom privatnom ostrvu, kada ih možete imati čak 14?

 ≫ 

Udaljena oko 30 kilometara od pacifičke obale zemlje, Ajlaz Sikaz (Islas Secas) je luksuzna ekološka nekretnina, koja se sastoji od 14 privatnih ostrva i do nje se može stići samo privatnim avionom

  • 5
Usamljeno ostrvo, tropsko ostrvo

Foto: Pixabay/grebmot

Odmor na privatnom ostrvu nedosanjani je san mnogih putnika. Ali šta ako biste dobili priliku da pobegnete na čak 14 privatnih ostrva? O, da i to je moguće, ako posetite Panamu.

Udaljena oko 30 kilometara od pacifičke obale zemlje, Ajlaz Sikaz (Islas Secas) je luksuzna ekološka nekretnina, koja se sastoji od 14 privatnih ostrva i do nje se može stići samo privatnim avionom. Vlasnik je odlučio da 75% arhipelaga ostane netaknuto, a na jednom od ostrva je sagradio butik hotel.

Da bi se priroda održala koliko-toliko netaknutom, bilo je potrebno hotel uklopiti u pejzaž tropskih šuma. Čak se lako može desiti da posetioci i ne primete da su prošli pored hotela, koliko je dobro uklopljen u okolinu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Pete Correale (@petercorreale)

Na ostrvu je dostupno samo sedam smeštajnih jedinica, navodi Forbes. Sve su ušuškane u tropskoj šumi i imaju fenomenalan pogled na okean. Neke od njih se čak mogu pohvaliti i privatnim bazenima, koji gostima pružaju još bolji osećaj osamljenosti.

Osim toga, vile su izgrađene na plutajućim palubama kako bi se omogućilo autohtonim životinjskim vrstama da slobodno lutaju ispod da bi se održala ekološka ravnoteža.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Islas Secas (@islas_secas)

Hotel u celini funkcioniše uz solarnu energiju, ponovo se koristi 100% otpadnih voda za navodnjavanje, a sav otpad od hrane se pretvara u kompost i dalje koristi.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели SKYLARK (@skylark)

Osim smeštaja, na celom ostrvu postoji još nekoliko objekata. Primera radi, tu je i centar za vodene aktivnosti. Nalazi se na jednoj strani sa pristaništem u zaštićenom zalivu, koji podseća na fenomenalni pesak iz filma „Plaža“.

Paviljon na otvorenom, nazvan „Terraza“ je arhitektonsko remek-delo i tu gosti mogu uživati u raznim gastronomskim specijalitetima ili u pićima u lokalnom baru od tamnog drveta, iz koga se pruža fenomenalan pogled prema drugoj privatnoj plaži.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    8. april 2022. | 21:31

    nije bitno koji jezik je u pitanju kod vas se sve prevodi kao da je engleski

    Podelite komentar

  • pocetak teksta

    8. april 2022. | 22:39

    objasnjava da su Islas Secas u Panami nije mi jasno gde se nalaze Ajlaz Sikaz

    Podelite komentar

  • ne znam pitam

    8. april 2022. | 23:01

    koji jezik je u pitanju kod Ajlaz Sikaz

    Podelite komentar