• 0
 ≫ 

Njihovi pratioci su oduševljeni: Ovih 5 dama stvara odličan sadržaj o putovanjima

 ≫ 

Mada, one nisu samo kreatorke sadržaja, one su pisci, dizajneri, organizatori događaja, PR stručnjaci i fotografi, a putovanja koriste kao sredstvo da izraze svoju kreativnost

  • 0
Putovanja, putovanja travel blog, devojka, žena online posao laptop

Foto-ilustracija: Shutterstock

Brojna ograničenja putovanja su nas pratila u prethodnom periodu, pa nije čudno što mnogi počinju sa rezervacijama novih putovanja.

Zato su se tvorci turističkih sadržaja sa sajta Usatoday potrudili da odaberu one pojedince koji su se po nečemu izdvojili. Ovih pet dama koriste društvene medije kako bi dokumentovale svoja iskustva sa putovanja i svojim pratiocima nude brojne savete.

Mada, one nisu samo kreatorke sadržaja, one su pisci, dizajneri, organizatori događaja, PR stručnjaci i fotografi, a putovanja koriste kao sredstvo da izraze svoju kreativnost.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Baia • Travel Writer (@redfedoradiary)

Baia Dzagnidze, Red Fedora Diary

Novinarka koja voli putovanja, Baia Dzagnidze, pokrenula je lični blog Red Fedora Diary, nakon što je četiri meseca boravila u jugositočnoj Aziji tokom 2014. godine. Po povratku u svoju domovinu, Gruziju, pokušala je da spoji ljubav prema pisanju i putovanju. Odlučila je da se smatra digiatlnim nomadom i počela je da gradi svoj portfolio kao putopisac. Početkom 2017. godine napustila je posao u kancelariji, kako bi se koncentrisala na pisanje članaka za različite publikacije, sa fokusom na blogu.

– Putujem uglavnom na manje poznate destinacije, poput Balkana, Kavkaza i istočne Evrope – rekla je Baia Dzagnidze i dodala:

Jedan od uglova koje preferiram jeste ukazivanje čitaocima na destinacije i stvari koje treba da urade u određenom gradu. Takođe volim da pronalazim posebna mesta u gradu, uličnu umetnost ili sovjetska arhitektonska remek-dela. Dajem im i praktične savete o tome kako da stignu od tačke A do tačke B.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Baia • Travel Writer (@redfedoradiary)

Napomenula je da njeni čitaoci uglavnom dolaze preko pretraživača, a ne direktno sa određene društvene mreže. Ipak, profile na mrežama koristi kako bi privukla posetioce na blog. Na taj način ima mogućnost da podeli prve utiske i brze savete o putovanjima na neku destinaciju. Kada se vrati sa putovanja, zakazuje objave na društvenim mrežama o destinacijama koje je imala prilike da poseti.

Mnoge publikacije za koje je pisala, tokom pandemije su prestale da prihvataju sadržaje zbog ekonomske krize. Kao rezultat toga, ređe je putovala, ali je odlučila da ne gubi nadu.

- Bilo je prilično teško, jer su mnogi urednici sa kojima sam radila ili prestali da naručuju tekstove o zemljama o kojima sam mogla da pišem ili su ostali bez posla. Nisam mogla da dobijem odobrenje nijednog predloga nekoliko meseci, što je bilo vrlo deprimirajuće. Srećom, imala sam svoj blog, na koji sam mogla da se fokusiram neko vreme i da ne razmišljam o tolikom odbijanju. Čak sam dobila posao na daljinu u korisničkoj podršci, što mi je pomoglo da platim račune za nekoliko meseci, ali nikada nisam odustala od karijere blogera o putovanjima.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sarah Badran (@sarahbadran_)

Sara Badran, Creative Currency

Zadužena za organizaciju događaja za svoj brend, Creative Currency, Sara Badran je iz Los Anđelesa, ali je brojne događaje organizovala širom Amerike.

- Tokom odrastanja često sam putovala sa porodicom. Uvek smo težili ka tome da istražujemo nova mesta, što je uticalo i na moj način razmišljanja i o životu i o karijeri, ali i na to da imam širu sliku prilikom donošenja odluka – rekla je Sara.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sarah Badran (@sarahbadran_)

Generalno, putuje od tri do pet puta u toku meseca. Trudi se da tom prilikom pronađe gradove-domaćine, u kojima će organizovati događaje. Za to vreme beleži i svoja iskustva za svoj sajt. Primetila je da primarno bira gradove zbog onoga što ih čini jedinstvenim.

- Svaki grad ima svoju priču i ključno je istražiti kulturni aspekt pre organizacije nekog događaja. Obično pokušavam da izbegnem turistička mesta i da se bolje upoznam sa lokalnim stanovništvom. Volim da pronađem jedinstvene zgrade i umetnost u svakom gradu i da to istaknem.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Yari | Travel + Global Beauty (@beautybackpckr)

Yariella Coello, The Beauty Backpacker

Oduvek je imala sklonost ka putovanjima i pisanju. Kada je rezervisala solo putovanje oko sveta, Yariella Coello je odlučila da pokrene svoj blog The Beauty Backpacker i da na njemu podeli svoja iskustva. Upravo to joj je pomoglo da razvije svoje digitalne i kreativne veštine, a kasnije i posao.

– Moja publika obično želi da odabere određenu destinaciju za svoje buduće putovanje, pa često dobijam pitanja u vezi sa logistikom i troškovima putovanja. Takođe me pitaju i za preporuku lokalnih kozmetičkih brendova i vrhunskih kafića ili zanimljivih prodavnica – rekla je Yariella i dodala:

– Samostalno putovanje može da bude tako osnažujuće. Nema boljeg osećaja nego probuditi se ne znajući šta se sledeće može dogoditi i tako svakoga dana. Možda zvuči čudno, ali „unutrašnja“ putovanja koja tada doživite, jednako su dobra kao i „spoljašnja“.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Yari | Travel + Global Beauty (@beautybackpckr)

Pisac Paulo Koeljo posetio je više od 50 zemalja, uključujući i Amazonsku prašumu, udaljeno ostrvo na Filipinima.

Ono što blog Yariella Coello čini jedinstvenim jeste fokusiranje na lepotu i trud da svojim pratiocima na nju ukaže na brojnim destinacijama koje posećuje.

- Putovanja i lepota su nedovoljno zastupljeni od strane crnih žena. Još je dug put do toga, ali ja sam ponosna što imam ulogu u kretanju stavri u pravom smeru. Veoma me raduje samo saznanje da mlada Latinka može da vidi nekoga ko liči na nju tokom putovanja, kako prihvata avanturu i uživa u njoj.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dallas Lifestyle Blogger (@gingermarieblog)

Ginger Harper, The Ginger Marie Blog

Prava inspiracija za afroameričke putnice, Ginger Harper, na svom blogu o putovanjima - The Ginger Marie Blog bavi se različitim aspektima putovanja. Hrana, moda i wellness su ono na šta se fokusira uglavnom.

- Moj blog i brend se vrte oko stvari koje već radim. Putovanja su veliki deo mog života, pa mi je to jedna od najlakših stvari za pisanje. Zabavno je što mogu da dajem preporuke svojim pratiocima i da znam da će možda na svojim putovanjima raditi ono što inače ne bi, jer će znati da i to postoji – rekla je.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dallas Lifestyle Blogger (@gingermarieblog)

Navela je da njen brend podstiče žene da žive život bez izvinjenja i punim plućima. Trudi se da im pruži što više informacija o mestima koja posećuje.

Amber LaFrance, CultureHype

Ona veruje da su putovanja od presudnog značaja za njenu karijeru u CultureHype, pa se trudi da povezivanjem sa novim ljudima proširi svoju mrežu kao publicista i stručnjak za marketing. Amber LaFrance je stalno u potrazi za novim poznatim ljudima iz sveta umetnosti, muzike i mode.

– Veliki sam gurman i više volim da odsednem u domovima ljudi, nego u hotelima. Većinu putovanja planiram baš sa aspekta hrane, da budem iskrena – rekla je Amber i dodala:

Boravak u domovima lokalnog stanovništva je tako jedinstveno iskustvo. Njima postavljam pitanja o preporukama i volim da određenu destinaciju vidim njihovim očima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja