• 0
 ≫ 

Kipar promenio pravila ulaska za turiste: Evo koji dokumenti su neophodni za putovanje

 ≫ 

Putnici i dalje moraju imati važeći sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti, odnosno negativan test na novi korona virus

  • 0
Kyrenia Foto: Pixabay/Kerineja

Turisti koji dolaze na Kipar od 18. aprila ne moraju da popunjavaju obaveznu kartu CyprusFlightPass.

Takođe, od 18. aprila ukida se i podela zemalja na kategorije u zavisnosti od epidemiološke situacije. Putnici neće morati da pokažu digitalni sertifikat u prodavnicama, ali u restoranima i tržnim centrima on će i dalje biti obavezan.

Za dolazak na Kipar turisti i dalje moraju imati važeći sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, putnici od 18 godina i stariji trebalo bi da imaju primljene sve tri doze vakcine, tj. i tzv. buster dozu ako je prošlo više od devet meseci od datuma primanja druge doze (za manje od devet meseci prihvataju se i dve doze), dok se mlađi od 18 godina smatraju potpuno vakcinisanim sa primljene dve doze bez roka važenja poslednje doze.

Vakcine koje je Kipar priznao su AstraZeneca, Fajzer/BajonTek, Moderna, Sputnjik V, Sinofarm, Džonson&Džonson, Sputnjik lajt, Novavaks, Kovaksin i Sinovak.

Oni koji nisu vakcinisani neophodno je da obezbede negativan PCR test na novi korona virus urađen 72 sata pre polaska ili negativan rapid test urađen 24 sata pre putovanja.

Video: U toku dogovori o uslovima putovanja, najteže sa Španijom

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja