Quantcast
  • 0
 ≫ 

Pripreme za letnju sezonu na Zlataru i Tari uveliko traju: Prethodni kišni dani smanjili posetu

 ≫ 

Smeštajni kapaciteti bili su popunjeni oko 80 odsto, ogromnih gužvi kao prethodnih godina nije bilo: Kišni dani smanjili broj turista na Zlataru i Tari tokom prvomajskih praznika

  • 0
Zlatar Tara Bajina Bašta Nova Varoš Turizam praznici prvi maj

Foto: RINA

Nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika turistički radnici na srpskim planinama sabiraju zaradu, ali i utiske. Onaj opšti je zadovoljavajući, ali ipak nije bilo kao prethodnih godina. Posećenost na Zlataru i Tari bila je za oko 10 odsto manja nego tokom prošlih praznika.

Moguće je da su neki od razloga bili unapred najavljeni loši vremenski uslovi, ali i eventualni srah od potencijalne krize zbog rata u Ukrajini.

- U odnosu na vaskršnje praznike, kada građani mahom te dane provode kod kuće, Prvi maj je datum kada je potražnja uvek bila ogromna. Smeštaj se rezervisao danima unazad, a na Tari i u samoj Bajinoj Bašti bile su ogromne gužve. Ove godine bilo je dosta turista, smeštajni kapaciteti su skoro svi bili popunjeni, ali velikih gužvi zapravo nije bilo. Tara sa svim svojim lepotama odavno je prepoznata kao top turstička destinacija u Srbiji, stoga kad se vreme prolepša očekuje se veći priliv gostiju - rekao je sagovornik RINE.

Na Zlataru su smeštajni kapaciteti bili popunjeni 80 odsto.

Planina koja je prethodnih godina prepoznata kao idealno mesto za porodični, ali i aktivni odmor mnogo toga može da pruži posetiocima.

- Vremenske prilike nam nisu išle naruku. Mahom su na Zlatar stigli domaći gosti, a pupunjenost je u odnosu na prošlu godinu, kada se danima unazad tražio krevet više, sada bila nešto manja. Uveliko se pripremamo za letnju sezonu, kada je Zlatar prepun ljudi. Vožnja kvadovima, pešačenje, obilazak vidikovaca i krstarenje nekim od jezera omogućavaju svim posetiocima da na Zlataru provedu kvalitetno vreme - kaže Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Video: Ovo su najbolja vikend naselja u Srbiji: Odmor za praznike u njima od 10 do 300 evra

(Ona.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja