• 0
 ≫ 

Top 5 hotela u Africi i na Srednjem istoku

 ≫ 

Neki od njih su savršeno uklopljeni u prirodno okruženje, dok su neki krajnje moderni

  • 0
hotel hoteli najbolji hoteli Foto: Pixabay/StockSnap

Dobro je poznato da svake godine na osnovu liste „Conde Nast Traveller“-a možemo saznati kako izgleda lista najboljih hotela u svim delovima sveta.

Ove godine su uzeti u obzir i drugi parametri, a ne samo kvalitet hotela. Urednici sedam izdanja potrudili su se da izdvoje hotele na destinacijama u Africi i na Srednjem Istoku, koji posebno privlače pažnju turista.

Neki od njih su savršeno uklopljeni u prirodno okruženje, dok su neki krajnje moderni. U svakom slučaju, izbor je veliki i nema sumnje da će svaki turista pronaći onaj hotel u tom delu sveta koji mu najviše odgovara.

1. Eden Nairobi, Kenija

Modna dizajnerka Ana Tržebinski je svoj dom u Najrobiju transformisala u ovaj butik hotel. Nalazi se dovoljno blizu gradskih atrakcija, a opet i dovoljno daleko da može posetiocima da obezbedi mirno utočište.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Eden Nairobi (@edennairobi)

U ovom rajskom hotelu ima sve što je turistima potrebno. Šik dekor u rustikalnom stilu dodatno oplemenjuje prostor, pa ne čudi što mnogi Kenijci, posebno pripadnici tamošnjeg džet-seta, baš ovaj hotel biraju za venčanja. Cene noćenja po sobi kreću se od 500 američkih dolara.

2. Sussurro, Mozambik

Mnogo pre nego što je i počeo sa radom, ovaj hotel je stekao brojnu publiku na društvenoj mreži Instagram i to primarno onih koji žele da putuju svesnije.

Šest bungalova privlače pažnju zbog starinskog nameštaja, ručno šivenih bademantila i organskih sapuna. Sve što se nalazi na sezonskom meniju tu je sa ciljem pružanja podrške lokalnim ribarima i trgovcima, navodi Cntraveler. Pića koja su na meniju, pripremaju se od tropskog voća i kafe, koja se uzgaja na obližnjoj planini. Cena se kreće od 1.200 dolara po sobi i noćenju.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Sussurro (@sussurro.co)

3. Sterrekopje Farm, Južna Afrika

Svaka od 11 soba na ovom imanju površine 125 hektara može da se posmatra kao jedinstvena, budući da je svaka dekorisana na drugačiji način.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Sterrekopje Farm (@sterrekopjefarm)

Posetioci mogu da učestvuju u berbi voća i povrća sa kuvarima. Služi se samo zdrava, organska hrana, pa ne čudi što mnogi turisti biraju ovo mesto zbog zdravlja i opuštanja, u pravom smislu te reči. Cene noćenja po sobi kreću se od 1.463 američkih dolara.

4. Six Senses Shaharut, Izrael

Otmeni, luksuzni hotel nalazi se u pustinji Negev. Mešavina je udobnosti i arhitekture, specifične za konkretnu lokaciju, a poznat je po pogledu koji se retko gde još može sresti.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Six Senses Shaharut (@sixsenses.shaharut)

Pažljivo dizajniran smeštaj, prostran spa-centar i brojne aktivnosti su na raspolaganju gostima, a cena najma sobe po noći u ovom hotelu kreće se od 1.000 dolara.

5. Wilderness Safaris Duma Tau, Bocvana

Najnoviji luksuzni kamp sadrži osam apartmana, iz kojih se pruža pogled na lagunu Osprey, u kojoj žive slonovi, zebre i druge divlje životinje. U svakom apartmanu nalazi se dnevni boravak, mali bazen i tuš na otvorenom, kao i prostor za sunčanje.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Wilderness Safaris (@wearewilderness)

Mnoga jela na meniju pripremaju se od sastojaka gajenih u okolini, a putnicima se, pored ostalog, nudi i mogućnost uživanja u lepotama safarija. Od 1.887 dolara se kreću cene najma apartmana po noći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja