• 0

Top 5 najboljih hotela u Evropi za 2022. godinu: Koji vam se najviše dopada?

Jedan crnogorski hotel takođe je uvršten na listu najboljih u Evropi ove godine, a primetan je i značajan broj hotela u Grčkoj koji su osvanuli na prestižnoj listi

  • 0
hotel hoteli najbolji hoteli u svetu najbolji hoteli evropa Foto: Pixabay/JillWellington

Iz godine u godinu Evropa biva bogatija za nove hotele. Istini za volju, ima destinacija na Starom kontinentu koje su uvek u modi, a hotelski objekti koji se u tim gradovima nalaze tradicionalno bivaju uvršteni na listu "Najboljih hotela u svetu" koju svake godine objavljuje „Conde Naste Traveller“.

Zanimljivo je primetiti da, iako su ove godine prošireni zahtevi prilikom izbora, tako da nije uzet u obzir samo kvalitet hotela, već i celokupna destinacija, među prvih pet najboljih evropskih hotela čak četiri se nalaze u Francuskoj.

Jedan crnogorski hotel takođe je uvršten na listu najboljih u Evropi ove godine, a primetan je i značajan broj hotela u Grčkoj koji su zavredeli da se nađu na ovoj listi. Kako navodi Cntraveler.com, ovo su pet najboljih hotela u Evropi za 2022. godinu.

1. Hotel Motto, Austrija

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Hotel Motto (@hotelmottovienna)

Dizajniran sa puno ljubavi, ovaj hotel u Beču poznat je po domaćinskoj atmosferi i dobrom odnosu cene i kvaliteta. Gostima se pruža uvid u savremeni način života u prestonici Austrije, uz dodatak atmosfere Pariza iz 20-ih godina prošlog veka.

Na poslednjem spratu ovog hotela nalazi se jedno od omiljenih mesta za izlazak lokalnih stanovnika. Cene smeštaja po sobi i noći kreću se od 225 američkih dolara.

2. Bulgari hotel, Francuska

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Te Ohonga Interiors ™️ TOI (@teohongainteriors)

Iako se nalazi u prestonici Francuske, u ovom hotelu se i te kako oseća duh Italije. Javni prostori hotela u velikoj meri podsećaju na lepo uređenu kuću nekog prijatelja iz Milana, a uživanje u lepotama fotografija dragulja jarkih boja iz arhiva kompanije „Bulgari“ moguće je u svakoj od 76 smeštajnih jedinica.

Cene smeštaja po noćenju i sobi kreću se od 1.655 dolara.

3. Madam Reve hotel, Francuska

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Hôtel Madame Rêve (@hotelmadamereve)

Elegantne sobe sa pogledom na Pariz nalaze se u zgradi u kojoj je ranije postojala jedina pariska pošta, koja je radila 24 časa. Luksuzno uređen, ovaj hotel sadrži 82 smeštajne jedinice. Pojedine sobe imaju pogled i na Ajfelovu kulu.

Jedna od atrakcija ovog hotela je i francusko-japanski restoran. Cene najma sobe za noć kreću se počev od 500 dolara.

4. The Maybourne Riviera, Francuska

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели The Maybourne Riviera (@themaybourneriviera)

Čini se da je ovaj hotel probudio nekada uspavano selo Roquebrune-Car-Martin. Sa terase hotelskog restorana pruža se pogled prema obližnjoj plaži, a gostima je na raspolaganju ukupno 69 smeštajnih jedinica.

Botanička bašta, holistička banja i zatvoreni, ali i otvoreni bazeni, tek su neke od atrakcija namenjene gostima. Cena najma sobe kreće se od 865 američkih dolara.

5. Saint James, Francuska

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Saint James Paris (@saintjamesparis)

Nekadašnja neoklasična privatna rezidencija, okružena prostranim vrtom, danas je jedini takozvani zamak-hotel u Parizu. Za dizajn se pobrinula Laura Gonzales, pa smeštajne jedinice krase tapete inspirisane prirodom, kitnjaste lajsne i plišane tkanine različitih boja.

Velnes centar koji je tokom prošle godine renoviran u velikoj meri podseća na grčke i rimske terme. Cene najma sobe po noći kreću se od 620 američkih dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja