• 0

Zlatiborski proplanci nezaobilazna stanica evropskih kamping grupa: Na Tić polju najmanje se čuje srpski jezik

Dvadeset vozila sa radoznalim kamperima iz Holandije stiglo na Zlatibor

  • 0
Vodice, Zlatibor Foto: Ivan Strahinić

Jedna od najposećenijih lokacija u Srbiji, planina Zlatibor, ponovo je ugostila grupu holandskih kampera.

To je samo još jedan pokazatelj da su zlatiborski proplanci nezaobilazna stanica zapadnoevropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana.

- Ovo su prve organizovane grupe kampera ove sezone. Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u holandiji "ASCI" na Zlatibor su stigli sa 20 vozila i u kampu na Tić polju - kažu lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Iako je pandemija korona virusa svojevremeno onemogućila dolazak organizovaih grupa, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicaijama je nastavljena.

- Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već sedmu godinu zaredom, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci. Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu - kažu u TO Zlatibor, a prenosi RINA.

Osim organizovanih grupa kama parcele obilaze i individualni kamperi, i to iz mnogih evropskih zemalja. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja