• 1
 ≫ 

5 razloga zbog kojih su turisti oduševljeni ovim grčkim ostrvom

 ≫ 

Ostrvo Svete Irene, prema italijanskom, ili Thiva, odnosno Santorini po grčkom, zauzima površinu nešto veću od 70 kvadratnih kilometara

  • 1
Santorini, Grcka Foto: Shutterstock

Zbog svoje prepoznatljive, plavo-bele arhitekture, ostrva Kiklada privlače pažnju mnogih turista iz celog sveta.

Iako ovoj ostrvskoj grupaciji pripadaju recimo i Delos, Amorgos i Sifnos, ali i mnoga druga zanimljiva grčka ostrva, čini se da ipak Santorini i Mikonos privlače mnogo veću pažnju turista.

Ostrvo Svete Irene, prema italijanskom, ili Thiva, odnosno Santorini po grčkom, zauzima površinu nešto veću od 70 kvadratnih kilometara. Važi za jedno od najpoznatijih, ali i najposećenijih ostrva u Grčkoj.

Santorini Foto: Pixabay

Beli, crni i crveni pesak na plažama

Građevine okrečene belom bojom, sa plavim krovovima i detaljima u istoj takvoj boji, čine Santorini prepoznatljivim. Iako se ovo ostrvo vulkanskog porekla možda i ne može pohvaliti baš tako idealnim plažama, mnoge od njih su posebno atraktivne.

Jedna od omiljenih je Crvena plaža, budući da je pesak na njoj takve boje. Ništa manje nisu zanimljive ni brojne plaže Santorinija, koje su prekrivene peskom bele ili crne boje.

Fenomenalni hoteli

Ako ste videli bilo koju fotografiju sa ovog grčkog ostrva, sigurno ste primetili brojne hotele na Santoriniju sa privatnim bazenima.

Ostrvo Santorini, Grčka Foto: Pixabay/brunocarr

Budući da je u pitanju ostrvo sa brojnim liticama i mnogo stepenica, ne čudi što mnogi smeštajni objekti posetiocima nude mogućnost uživanja u privatnim bazenima. U zavisnosti od tipa smeštaja i njegove kategorizacije, na Santoriniju se mogu rezervisati i vile sa manjim bazenima, ali i sobe ili apartmani u hotelima, u okviru kojih su dostupni bazeni za sve goste.

Nezaboravni zalazak sunca na Santoriniju

Iako je ostrvo samo po sebi interesantno i mnogi turisti nose divne uspomene sa odmora na Santoriniju, nema sumnje da je zalazak na ovom grčkom ostrvu nešto što nikako ne treba propustiti.

Hotel Canaves Oia Foto: Printskrin Instagram/canavesoia

Jedna od najčešće fotografisanih lokacija na ostrvu svakako je i glavni grad, Fira. Mada u gradiću Oia je sve to možda još interesantnije, te nije zgoreg posetiti i jednu i drugu lokaciju u vreme kada sunce zalazi za horizont.

Izleti sa Santorinija

I mada je ovo kikladsko ostrvo interesntno samo po sebi, turisti ga često biraju kao svojevrsnu bazu.

Ostrvo Santorini, Grčka Foto: Pixabay/jarekgrafik

U toku letnje sezone se sa Santorinija organizuju izleti prema ostalim ostrvima Kiklada, tako da turisti imaju priliku da osim mondenskog Mikonosa, posete i Naksos, Ios i Paros, ali i druga ostrva iz te grupacije.

Dobra povezanost

Samim tim što na ovom ostrvu postoji i aerodrom, prilično je lako do njega stići. Takođe, do Santorinija je moguće stići i brodom.

Ostrvo Santorini, Grčka Foto: Pixabay/jarekgrafik

Iz pravca Srbije su tokom protekle sezone bili dostupni direktni letovi do ovog kikladskog ostrva i to po prilično pristupačnim cenama, ukoliko se rezervacije izvrše ranije. Baš zato je i bio primetan veći broj srpskih turista, mada i mnoge agencije organizuju čarter letove u toku sezone, tako da je Santorini sve pristupačniji srpskim turistima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari