• 0
 ≫ 

Upoznajte Volos i Pilion: Destinacija koja je idealan spoj planine i mora

 ≫ 

Destinacija je pogodna za putnike koji traže autentična iskustva i mogu ih otkriti bilo na planini ili na moru, bilo kroz planinarenje stazama Piliona ili u vožnji brodom u Pagasetskom zalivu i Egejskom moru - rekla je za "Ona.rs" gospođa Georgia Bontu Tokali, zamenica predsednika Opštine za turizam Opštine Volos

  • 0
Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion,  Georgia Bontu Tokali, zamenica predsednika opštine za turizam Opštine Volos Foto: Ustupljena fotografija/Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion/Autor: Dimitris Mitrolios

Da li će srpski turisti ove godine otkriti i neke nove delove Grčke? Čini se da su Halkidiki i regija podno mitske planine Olimp nekako uvek prvi izbor turista iz naše zemlje kada je u pitanju letovanje.

Ipak, zahvaljujući učešću na Sajmu turizma u Beogradu, Opština Volos postaje sve traženija destinacija. Čak su očekivanja da će srpski turisti biti prvi po broju noćenja ove godine.

Gospođa Georgia Bontu Tokali, zamenica predsednika Opštine za turizam Opštine Volos, ekskluzivno za „Ona.rs“ govori, pored ostalog i o nastupajućoj sezoni, o tome zašto je baš region Piliona interesantan i da li se očekuje veći broj srpskih turista ove godine.

Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion Foto: Ustupljena fotografija/Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion/Autor: Giannis Giannelos

Kakvi su vaši utisci sa ovogodišnjeg Beogradskog sajma turizma? Da li su posetioci pokazali interesovanje za Volos i Pilion?

- Posle dve godine odsustva zbog pandemije, učešće Opštine Volos na Beogradskom sajmu turizma, gde sam imala čast da je predstavljam kao zamenica predsednika Opštine za turizam, bilo je veoma pozitivno. Bilo je mnogo kontakata sa turoperatorima, novinarima i javnošću i iz tih kontakata smo shvatili da je interesovanje Srba i dalje intenzivno za našu destinaciju kao i pre pandemije. Prema kontaktima koje imamo sa hotelijerima u okruženju, već su počele rezervacije srpskih turista za leto. Pozitivan utisak ostavlja i to što je ove godine povećano interesovanje srpskih investitora za naš region. Tako da sve ovo stvara optimizam za nastupajuću turističku sezonu.

Da li imate očekivanja kada su u pitanju brojevi turističkih poseta iz Srbije?

- Tržište Srbije i posetioci iz Srbije uvek su u prvih pet zemalja koje oblikuju turističko tržište Volosa i Piliona. Posle sjajnih utisaka sa Beogradskog sajma turizma i prvih poruka koje dobijamo od bukinga, očekujemo da će Srbija biti na prvom mestu inostranih poseta na našoj destinaciji.

Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion Foto: Ustupljena fotografija/Odeljenje turizma Opštine Volos Pilion/Autor: Dimitris Mitrolios

Šta biste predložili turistima iz Srbije da posete ako su na odmoru u oblasti Volosa i Piliona?

- Naše područje nudi mnogo mogućnosti posetiocima. Pre svega, Opština Volos je i ove godine nagrađena sa 12 plavih zastavica za svojih 12 plaža, razasutih na obali dugoj skoro 60 kilometara. Ove plaže su nagrađene za odličan kvalitet vode i veoma su organizovane, jer imaju spasioce, suncobrane i toalete, dok četiri plaže imaju sisteme za osobe sa poteškoćama u kretanju.

Posetioci takođe mogu da provedu nekoliko dana u Volosu i upoznaju moderan i atraktivan grad bogate kulture i istorije. Grad sa posebnim šarmom, posebnim koloritom i glavnom odlikom njegovog položaja između Pagasetskog zaliva i impozantnog Piliona.

Destinacija je pogodna za putnike koji traže autentična iskustva i mogu ih otkriti bilo na planini ili na moru, bilo kroz planinarenje stazama Piliona ili u vožnji brodom u Pagasetskom zalivu i Egejskom moru.Takođe, putnik može da doživi najsnažnija gastronomska iskustva kroz lokalnu gastronomiju i cipuro restorane ovog kraja, te da otkrije domaće proizvode, ali i da se oseti kao lokalac, zahvaljujući toploj i gostoljubivoj komunikaciji sa stanovnicima našeg kraja.

Naša destinacija odoleva masovnom turizmu, jer nema velike hotelske jedinice i namenjena je onima koji žele da iskuse pravo grčko gostoprimstvo.

Koje su prednosti letovanja u vašem kraju u odnosu na druge destinacije, koje su uglavnom omiljene srpski turistima koji letuju u Grčkoj?

Leti u našem kraju postoji jedinstvena kombinacija planine i mora, koja našim posetiocima pruža brojne mogućnosti. Naša destinacija nudi jedinstvena iskustva koja putnik može otkriti i na planini i na moru, otkrivajući tako autentičnu Grčku sa istinskim grčkim gostoprimstvom i grčkim načinom života kroz kontakt sa stanovnicima.

Da li želite da pošaljete poruku srpskim turistima koji još nisu odlučili koje će mesto izabrati za letovanje?

Da kažu „da“ letovanju u Grčkoj godine! Da kažu „da“ Volosu i Pelionu i za ovo leto!

Video: Ne, ovo nisu Maldivi, ovo je Albanija: Plavetnilo mora ove zemlje sve više privlači srpske turiste

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja