• 0
 ≫ 

5 skrivenih dragulja Evrope: Ostrva na kojima nema gužve

 ≫ 

Mir, odlična gastronomska ponuda i bogata kultura, neke su od karakteristika ovih, još uvek nedovoljno otkrivenih evropskih destinacija

  • 0
Balearska ostrva

Balearska ostrva / pixabay.com

Želja za osamom i posetom mesta, koja nisu naročito atraktivna, kada su u pitanju turističke posete, posebno je uočljiva u periodu kada mnoge zemlje ukidaju brojna ograničenja, doneta usled pandemije.

Hiljade i hiljade evropskih ostrva čine se kao posebno dobra odluka, budući da nude sve što je turistima potrebno. Istovremeno im pružaju mogućnost da uživaju u odsustvu gužve.

Mir, odlična gastronomska ponuda i bogata kultura, neke su od karakteristika ovih, još uvek nedovoljno otkrivenih evropskih destinacija.

1. Lastovo, Hrvatska

Negde između Pule i dalmatinske obale, ugnezdilo se Lastovo. Iako na ostrvu postoji samo jedan hotel, turistima se nudi mogućnost da zaista uživaju. Naučno je potvrđeno da se ovde na nebu mogu videti najveće zvezde u celoj Evropi, navodi Euronews.com.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lynne-Marie (@atsealmt)

2. Ostrvo Oronsaj, Škotska

Više od 790 ostrva nalazi se na škotskoj teritoriji, pa ne čudi što se i jedno od najlepših evropskih ostrva nalazi baš u Škotskoj.

Mitski šarmantno, ostrvo Oronsaj važi za neotrkiveni prirodni dragulj i krase ga, gotovo neverovatni pejzaži, koje samo priroda može da stvori.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Visit Gozo, Malta (@exploregozo)

3. Gozo, Malta

Sestrinsko ostrvo mnogo poznatije Malte, Gozo je udaljen tek oko 25 minuta vožnje trajektom.

Barokna arhitektura najpre privlači pažnju. Mada ništa manje atraktivne nisu ni brojne morske pećine, koje su omiljene ljubiteljima ronjenja. Jedinstveni geološki fenomen, poznat kao Plava rupa, posebna je atrakcija, koja pruža mogućnost roniocima da prođu kroz podvodni luk do mora.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Mottainai もったいない (@42istherightanswer)

4. Formentera, Baleari

Savršeno mesto za bekstvo od ludog noćnog života obližnje Ibice, Baleari su poznati po peščanim plažama i fascinantnim zalascima sunca.

Plaža Illetes na ovom Balearskom ostrvu posebno je atraktivna, jer seže duboko u more. Gastronomska ponuda je naročito bogata, pa turisti mogu isprobati i tapase i specijalitete od sveže ulovljenih morskih plodova. Zabavnih aktivnosti na Formenteri ne manjka, a upoznavanje ostrva biciklom je posebno zanimljivo.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Amazing France (@amazingfrance)

5. Porquerolles, Francuska

Sve do kasnog 19. veka ovo ostrvo je bilo nenastanjeno. Danas je najpoznatija atrakcija ovog ostrva Nacionalni park Port-Kors, koji obuhvata veći deo ostrva i nalazi se pod zaštitom države.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja