• 0
 ≫ 

"Daily Mail" preporučuje Egipat kao jednu od najboljih turističkih destinacija za 2022.

 ≫ 

Britanski "Daily Mail" izdvojio je Egipat kao jednu od najboljih turističkih destinacija koju treba posetiti tokom ovog leta, a na listi se našla i Grčka

  • 0
Izlet u Luksor, Egipat

Foto: Pixabay/maryam62

Na listi najboljih turističkih destinacija Egipat je zauzeo visoko, drugo mesto. Izveštaj je nazvan: „Najbolje destinacije za odmor 2022: Trendovi putovanja koje treba videti i posetiti“. Na zvaničnom sajtu istaknuti su mnogi egipatski gradovi, koje treba posetiti, navodi Egyptindependent. Izuzev Kaira, koji je opisan kao izuzetno živ grad, pomenut je i Marsa Alam, označen kao raj za ronioce, zbog mnoštva koralnih grebena i bogatog živog sveta Crvenog mora.

U izveštaju se pominje i letovalište Hurgada na Crvenom moru, kao i drevni Luksor, koji je pomenut kao najveći muzej drevnih egipatskih artefakata na otvorenom.

Čuvene piramide u Gizi opisane su kao grandiozna, besmrtna dela egipatskih neimara. Napomenuto je da se tu nalazi i piramida kralja Kufua, kao jedino preostalo čudo od prvobitnih Sedam svetskih čuda Starog sveta.

Posebno je zanimljivo to što je u izveštaju navedeno da je Egipat jedna od retkih turističkih destinacija u celom svetu, koju karakteriše raznolikost turističke ponude, budući da zemlja predstavlja fascinantnu kombinaciju ostataka drevne civilizacije i zadivljujućih prirodnih pejzaža.

Egipat, piramida, piramide, kamila

Foto: Shutterstock

Na kraju, "Daily Mail" iznosi preporuku turistima da posete Egipat tokom ove godine, kako bi uživali u raznovrsnim turističkim atrakcijama i brojnim aktivnostima. Poseta Egiptu tokom ove godine još je interesantnija zbog činjenice da zemlja obeležava stotu godišnjicu od otkrića grobnice faraona Tutankamona.

Tutankamonovo blago

Tutankamonova zlatna posmrtna maska. Foto: AP/Tanjug

Lista preporučenih Daily Mail top-destinacija u svetu za putovanja tokom ove godine, izgleda ovako:

1. Florida

2. Egipat

3. Birmingem

4. Španija

5. Grčka

6. Jamajka

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja