• 1
 ≫ 

Grčka i dalje ostaje među najomiljenijim destinacijama za turiste iz većeg dela sveta

 ≫ 

I srpski turisti, tradcionalno izdvajaju baš ovu zemlju kao jednu od omiljenih letnjih destinacija

  • 1
Grčka, putovanje, letovanje, plaža

Foto: Shutterstock

Turisti koji dolaze iz zemalja, koje se smatraju najznačajnijim svetskim turističkim tržištima, kao omiljenu destinaciju za odmor ove godine biraju Grčku.

Evropska komisija za putovanja (ETC), zajedno sa „Eurail BV“ je nedavno objavila izveštaj Barometra putovanja na duge razdaljine. Tema izveštaja su bila putovanja u periodu od maja do avgusta, a studija se bavila planiranim putovanjima turista sa šest inostranih tržišta i to: Brazila, Kanade, Kine, Japana, Rusije i Amerike, navodi Schengenvisainfo.

Rezultati studije pokazuju da su stanovnici tih zemalja upravo Grčku uvrstili među 10 najpoželjnijih evropskih destinacija.

Petali Evia ostrvo Grčka letovanje plaža

Foto: Shutterstock

Prethodni izveštaj koji je ETC objavila, pokazao je da se Grčka našla na visokom četvrtom mestu liste najpoželjnijih destinacija za putovanja za turiste iz evropskih zemalja.

Još jedan vrlo zanimljiv detalj je otkrila ova studija. Turisti slabo planiraju putovanja na duge relacije, primarno zbog povećane zabrinutosti zbog situacije sa korona virusom, kao i zbog troškova koji su vezani za putovanja.

Tokom pandemije, Grčka je često bila hvaljena zbog činjenice da je i tada uspela da održi industriju putovanja i turizma živima. Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji, vlasti u Grčkoj su ranije najavile da će od početka juna prestati da važe gotovo sva ograničenja doneta usled pandemije, a počev od 1. maja su prestala da važe sva ograničenja putovanja.

ostrvo, Thassos, Tasos,

Foto: Pixabay

Nedavno su objavljeni podaci Grčke vazduhoplovne službe (CAA), koji pokazuju da vazdušni saobraćaj u zemlji od početka godine beleži značajan rast, dostižući cifru od preko 99.000 letova. Takve brojke ukazuju na zaostatak od svega 9,6%, odnosno blizu 4.000 letova manje, u poređenju sa periodom pre pandemije.

Broj registrovanih putnika u prvim mesecima 2019. godine bio je 10,3 miliona, navedeno je u saopštenju za javnost CAA, što je 2,2 miliona putnika manje u odnosu na tekuću godinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Lala

    12. jun 2022. | 17:36

    Preporučujem Tursku. U mnogim stvarima su prevazišli Grke. A s obzirom na kurs Lire....

    Podelite komentar