• 0

Turska rivijera na Mediteranu poziva goste na nezaboravan odmor

Ističući izuzetne mogućnosti za odmor i za doživljaje Mediterana, "Turska rivijera" se promoviše širom sveta novom reklamnom kampanjom

  • 0
Turska

Foto: Ministarstvo kulture i turizma Turske

Skrećući pažnju na jedinstvenu kulturu i istoriju Mediterana, kao i na udobnost i nezaboravna iskustva koja luksuzni rizort hoteli pružaju za odmor, kampanja ističe da je turska rivijera destinacija broj jedan za odmor na Mediteranu.

Turska rivijera, koja vekovima privlači posetioce blistavom obalom, koja se proteže hiljadama kilometara, kao i blagom klimom sa 300 sunčanih dana u godini, idealna je lokacija za letnji odmor. Ovaj prepoznatljivi region, koji dočekuje goste usred netaknutih plaža okićenih Plavom zastavom, blistavog sunca tokom cele godine i izuzetne prirode u kojoj se bujno zelenilo preliva u tirkiznu boju, danas posetiocima predstavlja potpuno nove mogućnosti u okviru koncepta letnjeg i porodičnog odmora.

Leto bez premca na najlepšim plažama Mediterana

Smeštena duž mediteranske obale Turske, u regionu prepunom prirodnih čuda, turska rivijera je destinacija koja se ne sme zaobići. Predstavljajući svojim posetiocima nezaboravan odmor koji spaja prirodu i istoriju, kratki video prikazuje sve aspekte regiona sa ciljem da pozicionira Tursku rivijeru kao destinaciju fokusiranu na ljude i njihovo iskustvo, a slike Kaputaš plaže, Kemera, Manavgata i Kekove, samo podupiru činjenicu da je region odličan izbor za letnji odmor na Mediteranu.

Turska rivijera je centar najluksuznijih i najudobnijih odmarališta na Mediteranu

Stavljajući tursku rivijeru u prvi plan kao lokaciju nezaboravnih uspomena koje ćete sakupiti sa vašim voljenima, odsedajući u luksuznim smeštajima koji pružaju udobnost, a istovremeno nude i kvalitet usluge iz snova, film se fokusira na jedinstvene mogućnosti regiona koji pruža iskustva povezana sa porodicom i prijateljima. Uz mnoštvo restorana sa domaćom i internacionalnom kuhinjom, golf terene koji rade 24/7, velnes centre, dečija igrališta i mnoge druge sadržaje, turska rivijera pretvara običan letnji odmor u nezaboravno iskustvo.

Mesto istorijskih i kulturnih iskustava na Mediteranu

Destinacija nudi skoro bezgranične mogućnosti kako ljubiteljima istorije i arheologije, tako i zaljubljenicima u more. Naglašavajući duboku ukorenjenost regiona u prošlost, koja seže sve do praistorije, video nudi fascinantan prikaz Apolonovog hrama i antičkog pozorišta, oba smeštena u drevnom gradu Sideu. Drevni gradovi Patara, Aspendos i Sagalasos su među onim centrima koji otkrivaju ogromno istorijsko nasleđe turske rivijere.

Patara, vodeći grad Likijskog carstva, smeštena 200 kilometara od centra Antalije, je mesto gde je živeo Sveti Nikola, poznatiji danas u svetu kao Deda Mraz. Crkva Svetog Nikole u ​​Patari pruža uvid u umetnost Istočnog Rimskog carstva i svojim arhitektonskim stilom i ukrasima najistaknutiji je primer bliskoistočnog rimskog perioda.

Aspendos, koji se nalazi 45 kilometara istočno od Antalije, dom je najbolje očuvanog pozorišta iz rimskog perioda, kako u Anadoliji, tako i na celom Mediteranu.

Sagalasos, u okrugu Aglasun u Burduru, je drevni grad na najvišoj nadmorskoj visini na svetu, sa pozorištem koje prima devet hiljada ljudi. Kao najvažniji grad rimskog carskog perioda u regionu Pisidije, uvršten je na Uneskovu probnu listu svetske baštine 2009. godine.

Nezaboravna gastronomska avantura sa svežim proizvodima Mediterana

Pored turizma, turska mediteranska obala je poznata i po poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodima koje izvozi u mnoge zemlje. Naglašavajući održivost, novi video skreće pažnju na gastronomiju u turskoj rivijeri i na put namirnica od farme do trpeze, pretvarajući se u ukusna jela od strane poznatih kuvara. Okupljajući svoje posetioce sa njihovim porodicama i voljenim osobama za stolovima koji nude najbolje od turske kuhinje, turska rivijera takođe pruža nezaboravnu kulinarsku avanturu, sa svojim luksuznim restoranima i hotelima koji nude različite opcije iz svetskih kuhinja.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja