• 2

14 dana u Italiji: Uživajte u nezaboravnom upoznavanju zemlje vozom

Ako ste pomislili da će vam biti potrebno mnogo novca da biste upoznali Italiju, verovatno ćete biti oduševljeni činjenicom da ovo zadovoljstvo košta manje od 100 evra

  • 2
putovanja vozom, Italija, voz Foto: Pixabay/hpgruesen

Sve se češće turisti odlučuju za drugačije načine prevoza, pa se i putovanja vozom polako ali sigurno vraćaju u modu.

Italijanska železnička kompanija „Trenitalia“, kao i „Eurail“ mogu imati dijametralno različite cene karata za iste destinacije, pa treba dobro pratiti ponudu i izvršiti rezervaciju na vreme.

S obzirom na to da su u ponudi i super ekonomične karte za voz u Italiji, to je za veću uštedu potrebno dosta ranije izvršiti rezervaciju.

Ako ste pomislili da će vam biti potrebno mnogo novca da biste upoznali Italiju, verovatno ćete biti oduševljeni činjenicom da ovo zadovoljstvo košta tek nešto manje od 100 evra, kako navodi Euronews.com.

Milano: metropola Severne Italije

Ukoliko boravite dva dana u Milanu, imaćete dovoljno vremena da na najbolji mogući način započnete putovanje po Italiji i da bolje upoznate ovu mediteransku zemlju.

Iako u glavnom gradu regije Lombardija postoje tri aerodorma, postoji i železnička stanica. Ne propustite da posetite čuvenu milansku katedralu Duomo i da uživate u lokalnim gastronomskim specijalitetima.

Venecija: Grad na vodi

Dvodnevno zadržavanje u Veneciji je sasvim dovoljno da upoznate sve njene lepote. Vožnja od Milana brzim vozom traje oko 2,5 sata, a cena karte je oko 20 evra.

Suvišno je pomenuti šta sve treba videti prilikom posete Veneciji. I sama činjenica da ste u ovom neobičnom gradu, dovoljna je za doživljaje koje ćete dugo pamtiti.

Bolonja, Italija Foto: Pixabay/CristinaLama

Bolonja: Grad soseva i kula

Oko dva sata i 10 minuta traje putovanje iz Venecije do najvećeg grada italijanske pokrajine Emilija-Romanja. Cena karte po osobi je nešto viša od 13 evra.

Grad u kome možete boraviti dva dana poznat je po mnogo čemu, a najpre po čuvenom bolonjeze sosu i kulama. Sa nekih od njih se pruža i neverovatan pogled na Bolonju.

gradovi sveta Foto: Pixabay

Firenca: Grad umetnosti i arhitekture

Ukoliko se opredelite za brzi voz iz Bolonje, cena karte je oko 17 evra, a putovanje traje tek oko 40 minuta. Karta za voz koji se sporije kreće iznosi oko 10 evra.

Prestonica Toskane, Firenca je svojevrstan muzej na otvorenom. Ponte Vekio i galerija „Ufiči“, tek su neke od atrakcija Firence. Predviđen je boravak od dva dana.

Koloseum, Rim, italija Foto: Pixabay/Vane Monte

Rim: Grad čežnje i iluzija

Da bi ovo putovanje bilo potpuno, predviđen je trodnevni boravak u italijanskoj prestonici. Istini za volju, i to je malo kad su uzmu u obzir brojne atrakcije po kojima je Rim poznat.

Oko 90 minuta traje vožnja vozom iz Firence, a cena karte je oko 28 evra.

Podrazumeva se da ćete se setiti da bacite novčić u čuvenu rimsku fontanu Di Trevi, kako biste se opet vratili u ovaj grad.

Napulj: Haotično srce Kampanje

Ako krenete iz Rima prema severu, nakon oko dva sata vožnje vozom, stižete u užurbani Napulj. Cena karte je nešto niža od 15 evra, budući da su u pitanju sporiji, a ne brzi vozovi.

Grad koji se nalazi u blizini drevnih Pompeje i Herkulanuma, ali i Vezuva, ne može da ne opčini turiste.

Bari: Bazilike i plaže

Potrebno je oko tri sata vožnje, ali u ovom slučaju autobusom iz Napulja, da biste stigli do ovog italijanskog grada, koji je povezan i sa Barom, u Crnoj Gori. Cena autobuske karte je 10 evra po osobi.

Jedna je od neobičnih gradova u regiji Pulja, u kome obično nije naročito velika gužva, tako da na miru možete otkrivati znamenitosti Barija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari