• 21

Pitanje "Da li ćete ovog leta ići na Zlatibor" pokrenulo buru komentara: "Nema više mira, svuda je gužva"

Zlatibor je u poslednje vreme promenio lični opis i to je nešto što mnogim ljubiteljima ove planine smeta

  • 21
Zlatiborski kontrasti, konj, hiper gradnja Foto: Čitalac Telegrafa/Nenad N.

Činjenica je da je centar Zlatibora u poslednjih desetak godina potpuno promenio izgled, renoviran je trg zajedno sa jezerom, grade se kompleksi apartmana i hoteli.

Za Zaltibor mnogi kažu da se pretvorio u gradilište i da, gde god da pogledate, vidite nedovršene visoke zgrade i kranove.

Ipak, kada malo izađete iz centra, slika se menja. Pred vama se prostiru šume i livade ispresecane bistrim potocima.

Da je centar Zlatibora poslednjih godina urbanizovan - jeste, ali zato pruža pregršt sadržaja, kako za decu tako i za odrasle. Broj smeštajnih jedinica je vrtoglavo porastao, ima pregršt kafića, restorana i parkova za decu, a na samo nekoliko minuta šetnje izvan centra možete da pronađete mir i lepu prirodu.

Ipak, mnogima je gradnja "trn u oku", a to smo videli u komentarima u jednoj "Fejsbuk" grupi koja okuplja ljubitelje ove planine.

Na postavljeno pitanje - Da li ovog leta planirate posetu Zlatiboru i ukoliko vam nije problemm napišite zašto ne, nanizalo se više od 350 komentara.

Odgovora je bilo različitih, ali su se uglavnom delili na one koji će rado otići i one kojima smeta urbanizacija Zlatibora.

- Ko voli prirodu, naravno da će doći. Ne razumem samo one što kukaju kako se Zlatibor izgradio. Pa to je centar u koji će doći samo oni koji vole gužvu i koji vole da provode vreme po kafićima. Onaj ko voli da šeta i ko voli pravi Zlatibor koji je i dalje netaknut i prelep, taj neće ni ući u centar - jedan je od komentara.

- Zlatibor nije vise Zlatibor. Nažalost se mnogo izgradilo i time je upropašćen. Oseti se i razlika u vazduhu. Ne liči više na Zlaltibor pre par godina. Ako se već gradi, onda u skladu sa planinom, a ne kao grad - mišljenja je druga ljubiteljka ove planine.

- Da, naravno da ću doći, najmanje sam u centru. Obilazimo okolinu. Gostiljski vodopadi, Sirogojno, Stopića pećina, Šarganska osmica, Zlatiborska jezera, Tornik... Sve je prelepo - napisao je još jedan komentator.

- Ne, nema više mira ni vazduha! Gužva svuda. Zgrade progutale šume i parkove - napisao je još jedan ljubitelj Zlatibora.

Neki su imali zamerku i na visoke cene, čak su ga po skupoći poredili sa Kopaonikom.

- Na žalost Zlatibor je izgubio svoju dušu, svoj identitet. O cenama da ne pričam.

Da li ćete vi posetiti Zlatibor ovog leta? Pišite nam u komentarima...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Striko

    21. jun 2022. | 11:49

    Nazalost, nije to vise stara priroda.

    Podelite komentar

  • BigFoot

    21. jun 2022. | 12:20

    Ti kojima gužva smeta su gužvu i napravili. Preselili grad na planinu, a onda isto sede u kafićima, u gužvi, u dimu, kao i tamo odakle su došli.

    Podelite komentar

  • Nena

    21. jun 2022. | 12:24

    Ne, jer je preskupo a osecaj kao da si u gradu a ne na planini

    Podelite komentar