• 0

Omiljena destinacija zaljubljenih turista: Dva srca usred pustinje u Dubaiju

Površine 550.000 kvadratnih metara, ova zapanjujuća turistička atrakcija toliko je velika da je vidljiva čak i iz svemira

  • 0
Love Lake Dubai

Foto: Shutterstock

Od pravljenja ostrva u obliku palme usred mora do podizanja Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu i izgradnje skijališta usred pustinje, Dubai je učinio sve što je moguće da bude jedinstven turistički dragulj na mapi sveta.

Naravno, kada su napravila sva ova čuda, nisu odustali od daljeg razvoja ovog grada-emirata kao nezaobilazne turističke destinacije. Usred pustinje smislili su još jednu atrakciju kakva ne postoji nigde više u svetu.

Dva isprepletena jezera u obliku srca smeštena su u blizini oaze Al Qudra. Površine 550.000 kvadratnih metara, ova zapanjujuća turistička atrakcija toliko je velika da je vidljiva čak i iz svemira.

Veštačko jezero u obliku srca

Šeik Hamdan bin Muhamed, prestolonaslednik Dubaija, predstavio je svetu ovo neobično veštačko jezero u Dubaiju– oblikovano kao dva međusobno povezana srca koja su vrlo brzo postala svetski poznata atrakcija za romantične parove koji posećuju Bliski istok.

Portparol inženjerske kancelarije šeika Muhameda reakao je za CNN Travel da je projekat čija je izgradnja počela 11. marta 2018. godine bio obavijen velom tajne od samog početka. Projekat je vođen diskretno, uz minimalno učešće bilo koga izvan odabranog tima. Naime, ideja je bila da se ovaj prelep projekat najavi i predstavi svetu kao iznenađenje.

Projekat "Love Lake" došao sa jednostavnim dizajnom od samog šeika Muhameda, o stvaranju "simbola ljubavi u pustinji," istovremeno pružajući jedinstvenu novu turističku destinaciju za parove i porodice. A u gradu u kojem dominira Instagram, Love Lake se priklonio ludilu društvenih medija i na mrežama se može identifikovati kao najbolja tačke za selfije.

Love Lake Dubai

Foto: Shutterstock

 

Više od 16.000 stabala i hiljade cvetnica, posebno odabranih za pustinjsku klimu, posađeno je na tom mestu. Ono što je takođe zanimljivo je da je drveće oko jezera posađeno na takav način da se iz vazduha čita kao „ljubav“. Specijalizovana radna snaga je dovedena da radi na gradilištu danonoćno kako bi se ispunilo predviđeno vreme završetka od 20 meseci (dok je šeik Hamdan otkrio lokaciju u novembru 2018. godine, rad je nastavljen još punu godinu da se projekat završi).

Sa ovog mesta bićete svedoci najlepšeg zalaska sunca u Dubaiju i zato je važno znati da je najbolje vreme za posetu Jezeru ljubavi sat vremena pre zalaska sunca.

Od kada je otvoren za turiste, ovaj romantični vodeni kutak na zemlji postao je jedno od najpopularnijih mesta za prve sastanke, veridbe i, naravno, venčanja.

Iako se „ljubavno jezero“ nalazi usred pustinje, nadležne vlasti postavile su putokaze kako bi osigurale da zaljubljeni posetioci nemaju problem da ga pronađu.

Video: Ovako izgleda pogled na najmoćnije vodopade na svetu: Duga iznad oblaka, a vi na sedmom nebu

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja