• 0

Prosečne temperature u grčkim letovalištima koja su omiljena srpskim turistima

Značajan broj sunčanih sati u toku jula, prijatne temperature i vazduha i mora garant su dobrog provoda na Sitoniji, Krfu i Tasosu

  • 0
Sitonija FOTO: Shutterstock

Letovališta u središnjem delu grčkog poluostrva Halkidiki vrlo često posećuju srpski turisti. Ništa manje naših turista nema ni na ostrvima Tasos i Krf.

Glavni grad poluostrva Sitonije je Nikiti, u kome takođe često tokom leta odmaraju i turisti iz Srbije. Izuzev Neos Marmarasa i već pomenutog Nikitija, tu su i letovališta Toroni, Vurvuru i Metamorfosis, ali i mnoga druga. Prema mišljenju mnogih naših turista, najlepše plaže u oblasti Halkidikija nalaze se upravo na Sitoniji.

Blizina Soluna, koji je udaljen tek nešto više od 100 kilometara, sa jedne i Svete Gore, sa druge strane, ali i borove šume i obilje zelenila, uz odlične plaže, čine Sitoniju izuzetno zanimljivom.

Prosečne temperature na Sitoniji u julu

Najviša temperatura vazduha tokom jula meseca na Sitoniji je oko 30 stepeni Celzijusa. Najniža je oko 21, a prosečna temperatura u tom periodu je oko 26 stepeni.

Temperatura vazduha noću, tokom tog perioda je oko 24 stepena u proseku. Broj sunčaniha dana u tom mesecu je 29, a sunčanih sati u toku dana ima između 14,3 i 15 sati, navodi Weatherstats.com.

Prosečna temperatura mora na Sitoniji u julu je 24 stepena.

Prosečne temperature na Krfu u julu

Da li zbog istorijskih činjenica ili lepota ovog grčkog ostrva, tek nije mali broj srpski turista koji se odlučuju za letovanje na Krfu.

Prosečna dnevna temperatura vazduha u julu na Krfu je 27,5 stepeni, dok je maksimalna 31 stepen Celzijusa. Najniža temperatura vazduha u tom mesecu iznosi 19 stepeni. Prosečna noćna temperatura je oko 26 stepeni.

U toku jula meseca na Krfu u proseku ima 12 sunčanih sati i mogu biti dva kišna dana. Temperatura mora u tom periodu je oko 25 stepeni.

Ostrvo Tasos, Grčka Foto: Pixabay/alexman89

Prosečne temperature na Tasosu u julu

Ukoliko se odlučite za letovanje na Tasosu tokom jula, dočekaće vas vrlo prijatne temperature i mora i vazduha, mada postoji mogućnost da čak devet dana u toku tog meseca budu kišni.

Najviša dnevna temperatura vazduha u julu na Tasosu je 28 stepeni, dok je prosečna temperatura 24 stepena. Najniža je 19 stepeni, a broj sunčanih sati u toku dana je 13.

Prosečna temperatura mora od oko 24 stepena garantuje uživanje tokom ovog meseca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja