• 2

Drinska regata zakazana za jul: Očekuje se više od 100.000 ljudi na najmasovnijoj manifestaciji na Balkanu

Drinska regata ove godine zakazana je za period od 20. do 24 jula i zelenom rekom tada će zaploviti na stotine čamaca iz čitavog sveta

  • 2
Drinska regata

Foto: RINA

Poznat je datum održavanja najveće manifestacije i najbolje žurke na vodi u regionu. Drinska regata ove godine zakazana je za period od 20. do 24 jula i zelenom rekom tada će zaploviti na stotine čamaca iz čitavog sveta.

Prethodnih godina korona virus je smanjio broj stranih gostiju, ali sada se sve vraća u normalu i već je zabeležena velika zainteresovanost posetilaca iz inostranstva.

- Drinska regata je najstarija manifestacija na reci Drini koja se više od četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti, stoga je već jedan svojevrsni brend po kome je naša opština postala prepoznatljiva van granica Srbije. Već imamo dosta upita, svi oni koji jednom dođu na regatu uvek se vraćaju i narednih godina. Na tu činjenicu smo najviše ponosni - rekao je za RINU Siniša Spasojević, zamenik direktora TO "Tara - Drina".

Koncerti Aca Lukasa i Riblje čorbe na izletištu Rača

Osim jedinstvenog karnevala na vodi kao i svake godine posetioci će moći da uživaju u velikom broju zanimljivih sadržaja, u izložbama i koncertima velikih zvezda. Već od srede 20. jula od ranih jutarnjih časova veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu gradića u Podrinju.

Drinska regata

Foto: RINA

U narednim danima manifestacije očekuje biće organizovano tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu kao i program za najmlađe koji se održava na gradskom trgu sve dane trajanja manifestacije.

U večernjim časovima na izletištu Rača očekuju veliki koncerti Ace Lukasa, Željka Vasić, Riblje čorbe i Partibrejkersa.

- Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti više 130 000 posetilaca. Osim nezaboravnog splavarenja Drinom, naš glavni adut svakako su izuzetna prirodna bogatstva. Planina Tara, Zaovinsko jezero i jezero Perućac, fantastični vidikovci i bogato kulturno-istorijsko nasleđe samo su neke od top destinacija koje mogu da se obiđu i da se u njima uživa tokom regate - rekao je Spasojević za RINU.

Prva Drinska regata je održana jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Neša

    24. jun 2022. | 16:44

    Parada pijanstva i kiča. Po meni , najlepši kraj u Srbiji.

    Podelite komentar

  • S

    24. jun 2022. | 17:33

    Seljana!

    Podelite komentar