• 0

Trikovi za najpraktičnije pakovanje kofera

Ovi trikovi će vam olakšati svako naredno putovanje

  • 0

Dobro spakovan kofer pre polaska na put znači više vremena za opuštanje i zabavu, a nema ničeg tako olakšavajućeg kada dođete na željenu destinaciju poput otvaranja već organizovane torbe i saznanja gde se sve nalazi.

To vam štedi i vreme i živce na samom odredištu kada morate da se raspakujete, što u suštini znači više vremena za uživanje.

Mrzite da se pakujete? Niste jedini!

Ukoliko vaš kofer ima ogrebotine, ulubljenja i previše izlepljenih nalepnica sa letova, onda znate kako tretiraju prtljag na aerodromima i zbog čega je važno da vaše dragocene stvari budu zaštićene.

Nošenje odgovarajućih stvari sa sobom i pametno pakovanje kofera može biti prilično izazovno kada putujete. Pogotovo ako ćete na svom odredištu ostati duže. Ili ako ćete potpuno promeniti klimatsku sredinu.

Pakovanje kofera Foto: pexels.com

Danima razmišljate šta da ponesete sa sobom na odmor, ali još ne možete da odlučite? I onda završite sa glomaznom torbom, a ipak polovina stvari koje ste hteli da ponesete sa sobom leži na vašem krevetu?

OK, i šta sad da se radi? Kao putnici i sami znamo kakav je to osećaj.

Da bismo vam olakšali teret koji možda imate, odlučili smo da podelimo neke od naših najboljih trikova i napravili ovu listu pametnih saveta za pakovanje na putovanju.

1. Napravite listu pakovanja

Nikada nemojte početi sa pakovanjem bez kontrolne liste za pakovanje, osim ako niste veoma iskusan putnik. Ali čak i najiskusniji putnici zaboravljaju stvari, tako da je lista za pakovanje neophodna.

2. Zarolajte odeću

Kada pakujete kofer, zarolajte odeću! To je prostorno efikasnije, jer pomaže da se bar malo smanji veličina vašeg prtljaga.

3. Nosite najveće delove odeće sa sobom

Da li želite da uštedite prostor u svom prtljagu? Nosite sa sobom u avion glomaznu obuću i odeću kao što su farmerke i kapuljača. Verovatno će u avionu biti hladno, a ionako će vam trebati nešto toplo da obučete.

4. Planirajte unapred i uzmite samo odeću koja će vam svakako trebati

Nema stavki "za svaki slučaj". Uzmite odeću koja će vam svakako trebati i nemojte pakovati odeću „za svaki slučaj“. Takođe, ne morate da pakujte odeću za svaki dan. Moći ćete da perete svoju odeću tokom putovanja, jer su usluge pranja veša dostupne svuda.

5. Držite elektroniku i kablove u posebnoj torbici ili organizatoru

Držite svoju elektroniku odvojeno od ostalih stvari. Da biste mogli brže da ih locirate u svom prtljagu.

6. Napunite cipele malim predmetima i čuvajte ih u vrećama

Iskoristite svaki centimetar prostora i zaštitite sitne predmete. Biramo da "punimo" cipele nakitom, malim bocama (ne zaboravite da im zalepite čepove i da ih čuvate u kesama sa ziplokom) i čarapama.

Pakovanje kofera Foto: pexels.com

7. Presavijte ukrašene i delikatne predmete naopako

Ovo štiti osetljive tkanine od zahvatanja za labave predmete ili druge komade odeće u vašem koferu.

8. Koristite kese za nakit i male torbe za ogrlice, minđuše, narukvice i prstenje

Ako putujemo sa nekim finim nakitom, ili ga nosimo na sebi ili u posebnoj vrećici/kutiji. Ostatak obično ide u torbe za nakit u koferu.

Video: 4 trika za skidanje fleka bez hemijskih odstranjivača

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja