• 0

Svaka peta osoba pati od alergije na sunce

Verujte nam, potrebno je da zaštitite sebe i svoje najdraže

  • 0
AMS Foto: AMS

Prema podacima osiguravajućih kuća u Srbiji, najčešći zdravstveni problemi zbog kojih na letnjem odmoru građani traže pomoć lekara su alergijske reakcije, virusi i povrede.

Mališani su naročito osetljivi na ubode insekata, a poslednjih godina sve je više dece i odraslih koji zbog visokog indeksa UV zračenja pate i od alergije na sunce. Osip, crvenilo i plikovi javljaju se nakon izlaganja suncu, a u najtežim slučajevima alergijske reakcije može doći do otoka usana i očiju, pa čak i gušenja. Prema procenama, čak svaka peta osoba u svetu ima neki oblik alergije na sunce.

Tu je i tipična letnja tegoba – stomačni virus, kao i uganuća i prelomi kostiju koji su takođe veoma česti na odmoru. Iako tako ne deluje, jer o kovidu gotovo da više i ne govorimo, virus korona i dalje je aktivan u celom svetu i ljudi i dalje obolevaju. Sve to može da nam pokvari ili skrati odmor, a usto nam može i značajno osiromašiti džepove, jer su zdravstvene usluge u inostranstvu neretko veoma skupe. Čak i kada je reč o brzom rutinskom pregledu ili savetu lekara.

Kada krećete na put jedino o čemu bi trebalo da razmišljate je koliko ćete na tom putovanju uživati. Kako biste bili bezbrižni i sačuvali i novčanik i živce, potrebno je da pre polaska na put uplatite polisu Putnog zdravstvenog osiguranja. To srećom možete uraditi sa samo nekoliko klikova i – ne, nije skupo.

AMS Foto: AMS

Da li znate... da: putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove lečenja i prevoza usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja tokom boravka u inostranstvu; ambulantnog i bolničkog lečenja kao posledice iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja; neophodnih lekova, zavoja i medicinsko-tehničkih pomagala; neophodne dijagnostike; stomatoloških tretmana; medicinske pratnje; lekarskih saveta i upućivanja na lekare; neophodnog prevoza vozilom hitne pomoći; prevoza osiguranika u zemlju prebivališta?

Verujte nam, potrebno je da zaštitite sebe i svoje najdraže.

U ponudi “AMS Osiguranje” možete izabrati individualno, porodično (roditelji starosti do 71 godine i deca do 18. godine starosti) i turističko osiguranje (za više osoba). Ukoliko se odlučite za najbržu varijantu, da polisu Putnog zdravstvenog osiguranja nabavite putem webshop-a, ostvarićete čak 30% popusta. Sa nama je svaki put – srećan put!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja