• 0
 ≫ 

Jedinstvena galerija u kojoj se uživa u tradiciji ispijanja japanskog čaja

 ≫ 

Galerija je maksimalno prilagođena turistima, u smislu da postoji prostor za sedenje u „normalnom“ položaju, a ne prekrštenih nogu, kao što je uobičajeno u japanskoj tradiciji

  • 0
Japanski čaj, Tokio, Japan Foto: Pixabay/komahouse

Pijuckanje čuvenog japanskog čaja iz antikvarne posude, koja košta 25.000 dolara je neverovatno iskustvo, koje nudi galerija Okubo, u tokijskom okrugu Janaka. U njoj trgovac antikvitetima Micuru Okubo i članovi njegove porodice nude poseticima priliku da uživaju u ispijanju tradicionalnog japanskog čaja.

Na raspolaganju su posetiocima posude stare više od 300 godina, dok ima i onih starijih, čija se vrednost procenjuje na čak 25.000 dolara.

Da posetiocima ne bi bilo neprijatno, zbog straha da jednu takvu posudu možda mogu da oštete, dostupne su i neke alternative.

Japanski čaj, Tokio, Japan Foto: Pixabay/cromagnon130

Galerija je maksimalno prilagođena turistima, u smislu da postoji prostor za sedenje u „normalnom“ položaju, a ne prekrštenih nogu, kao što je uobičajeno u japanskoj tradiciji.

Ideja kojom se Okubo rukovodio bila je da približi znatiželjnicima ovu zanimljivu tradicionalnu ceremoniju, karakterističnu za Japan. Zapravo je njegova ćerka Acuko došla na ideju da na taj način približe svima taj običaj.

Japanski čaj, Tokio, Japan Foto: Pixabay/chezbeate

Iako su u pitanju posude, čija se vrednost procenjuje na nekoliko desetina hiljada dolara, što zbog svoje starosti, što zbog kvaliteta rada, posetioci ne treba da brinu ukoliko se slučajno dogodi da ih ispuste. Tu su i posude, koje u proseku koštaju oko 100 dolara. Pa čak i ako ih oštete tokom ceremonije ispijanja čaja, neće doživeti stres zbog njihove cene.

Posetioci imaju prilike da prisustvuju celokupnoj ceremoniji, počev od odabira posuda, preko pripreme ovog napitka, pa do njegovog ispijanja.

Japanski čaj, Tokio, Japan Foto: Pixabay/jirreaux

Posebno je zanimljivo što vlasnici galerije nastoje da omoguće posetiocima da im ovo iskustvo dugo ostane u sećanju. Zato im po završetku posete poklanjaju rukom nacrtane posude, iz kojih su odabrali da piju japanski čaj, uz dodatak dezerta i teksta o njegovom poreklu.

Cena ulaznice je oko 16 američkih dolara, a galerija je otvorena u periodu od srede do nedelje, između 11 i 18 časova po lokalnom vremenu, navodi CNN, uz napomenu da je najbolje blagovremeno izvršiti rezervacije putem zvaničnog sajta ove neobične galerije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja