• 0
 ≫ 

Zemlja sa hiljadu brda jedna je od najbezbednijih za solo putnike

 ≫ 

Godinama je upravo Ruanda nosila laskavu titulu najbezbednije afričke zemlje

  • 0
Ruanda

Foto: Pixabay

Kada se pomene Ruanda, mnogima je prva asocijacija mračna prošlost ove afričke zemlje. Ipak, njene prirodne lepote su ono što je čini mnogo atraktivnijom.

Sa populacijom od skoro 13 miliona stanovnika, zemlja hiljadu brda, kako se Ruanda još naziva, iako mala u geografskom smislu, i te kako ima šta da ponudi u turističkom.

Godinama je upravo Ruanda nosila laskavu titulu najbezbednije afričke zemlje. Nedavno se našla i na šestom mestu liste „Usebounce“ kao najbezbednija zemlja na svetu za solo putnike, navodi "Euronews.com".

Ruanda

Foto: Wikipedia

Glavni grad zemlje, Kigali, prati epitet najčistijeg grada na afričkom tlu. Možda tome doprinose brojne inicijative i projekti u oblasti ekologije, ali i kazne. Poslednje subote u mesecu se održava „Umuganda“, dan čišćenja na nacionalnom nivou, u kome učestvuju mnogi stanovnici Ruande.

Vožnja kajaka po jezeru Kivu i uživanje u čarima bogatog noćnog života u prestonici tek su neke od aktivnosti koje mogu da budu zanimljive turistima prilikom posete Ruandi. Budući da u zemlji postoje 32 muzeja, posetiocima se nudi mogućnost da mnogo bolje upoznaju njenu istoriju.

Ruanda

Ruanda / pixabay.com

Nacionalni parkovi su posebno atraktivni. Posmatranje porodica gorila u Nacionalnom parku „Volcanoes“ i šimpanzi u Nacionalnom parku „Nyungwe“ samo će upotpuniti posetu, tim pre što je na samo dva sata vožnje od glavnog grada jedan od njih, dok je drugi udaljen oko pet sati vožnje od Kigalija. Luksuzni eko-turizam je naročito razvijen u ovoj afričkoj zemlji, a ne manjka ni dobrih restorana, posebno u prestonici, koji su poznati po odličnoj usluzi i ponudi.

Majka gorila sa svojom bebom u zoološkom vrtu

Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je pomenuti da je Ruanda naročito posvećena održivosti. Iz tog razloga je u celoj zemlji zabranjeno korišćenje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu, a ne smeju da ih unose ni turisti prilikom dolaska u Ruandu.

Iako će vam biti potrebno nešto manje od 1.500 evra ako želite da iskusite lepote najzanimljivije turističke atrakcije u vidu posmatranja gorila, zapravo ćete na taj način uložiti novac u njihovu zaštitu u okviru nacionalnog parka. Od tog novca se finansiraju i različiti projekti, poput onih za izgradnju škola ili bolnica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja