• 0

Etno-sela kod Kosjerića idealna su za vikend, ali i za duži odmor: Vajati u zelenom raju

Turisti najčešće obilaze Taorska vrela, vodopad Veliki skakavac, Divčibare, Guču, Mokru Goru, rodnu kuću Miloša Obrenovića u Dobrinji, manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, Stopića pećinu i Zlatibor

  • 0
etno-sela, Kosjerić Foto: Ivan Strahinić

Živopisni pejzaži, prijatna klima, bujno zelenilo, starinski vajati, ali i moderan smeštaj, ljubazni domaćini i tradicionalni gastronomski specijaliteti preporučuju sela u okolini Kosjerića za odmor u Srbiji.

Onima koji ne vole morsku obalu, niti odmor na planini, a željni su mira, tišine i boravka u prirodi etno-sela su najčešći izbor.

Pored domaćih gostiju, iz godine u godinu sve je više turista iz inostranstva koji žele da upoznaju prirodne lepote Srbije, ali i da iskuse starinski način života u kosjerićkim selima i spavaju u vajatima.

Vazduh koji opija, buđenje s prvim petlovima, jutarnja kafica na klupi pod krošnjama drveća, uživanje u domaćim specijalitetima pripremljenim po starinskim recepturama, a onda odlazak na izlete po okolini izvanredan su način za “punjenje baterija”.

Gosti etno-sela u okolini Kosjerića najčešće obilaze Taorska vrela, vodopad Veliki skakavac, Divčibare, Guču, Mokru Goru, rodnu kuću Miloša Obrenovića u Dobrinji, manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, Stopića pećinu i Zlatibor, kako bi stekli što potpuniju i lepšu sliku o ovom delu Srbije.

I ljubitelji biciklizma i planinarenja koji dođu u kosjerićka sela neće ostati uskraćeni za uživanje u omiljenim aktivnostima. Jedino što bi turistima koji prvi put dođu u ovaj deo Srbije moglo da “pomrsi konce” je vreme - koliko god da ostanu, uvek će poželeti da je odmor trajao barem još dan-dva više…

Foto: Ivan Strahinić

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja