• 0

Jedna od najjeftinijih zemalja za posetu nalazi se u našem komšiluku

Sve zemlje na ovoj listi rangirane su najpre prema tome gde se može za konkretnu svotu novca dobiti najbolja vrednost

  • 0
budimpešta panorama mađarska

Foto: Shutterstock

Iako mnogi strani turisti među evropskim destinacijama najčešće biraju Pariz, Rim, London i Madrid, nema sumnje da se i Mađarska smatra jednom od zemalja koja može mnogo da ponudi, i to po pristupačnim cenama.

Zbog trenutne ekonomske situacije u svetu, prisutan je trend potrage za nešto jeftinijim smeštajem na odabranim destinacijama. Iako je Budimpešta jedna od najtraktivnijih u celoj zemlji, ne treba zaboraviti ni Segedin i Đer, ali ni mađarske banje.

Pored odličnih specijaliteta nacionalne kuhinje, Mađarska ima još mnogo toga da ponudi posetiocima. Zadivljujuća arhitektura, idilični pejzaži, ali i čuvene banje tek su neke od atrakcija. U zemlji preovlađuje kontinentalna klima, koju karakterišu suva i topla leta i izuzetno hladne i oštre zime. Bez obzira na to, Mađarsku je interesantno posetiti tokom cele godine.

Budimpešta

Foto: Shutterstock

Na osnovu podataka „The Post Office“ Ujedinjenog Kraljevstva, koja svake godine objavljuje „Holiday Money“, listu najjeftinijih i najskupljih destinacija za odmor, Mađarska se našla na 15. Mestu u svetu, navodi Schengenvisainfo.

Svih 36 destinacija koje su se našle na ovoj listi su pažljivo upoređivane, a na osnovu nekoliko kriterijuma. Zapravo su rangirane prema tome gde se može za konkretnu svotu novca dobiti najbolja vrednost.

Segedin, Mađarska, Palata Rek

Foto: Tijana Janković-Jevrić

Posmatrano na svetskom nivou, Mađarska se našla na 15. mestu, ali je na evropskom tlu zauzela deveto mesto. Prema podacima, najskuplji obrok od tri jela je oko 60 evra u ovoj zemlji.

Kako je navedeno u ovom izveštaju, objavljenom u aprilu, među najjeftinijim destinacijama za odmor našle su se i Turska i Bugarska, dok je portugalski grad Algavre okarakterisan kao treći najjeftiniji u evrozoni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja