• 0
 ≫ 

5 malo poznatih destinacija za odmor u pravom smislu te reči

 ≫ 

Osim upoznavanja bogate kulture, odličan su izbor za nešto aktivniji odmor

  • 0
Pulja, Italija

Foto: Pixabay/myrianmarchesich

Brojna ograničenja su ukinuta u mnogim zemljama. I pored toga što su popularne destinacije sada sasvim dostupne, turisti se često radije odlučuju za neka mirnija mesta, bez naročite gužve.

A njih ne manjka širom sveta. Jedino što su mnoge takve destinacije još uvek prilično nepoznate. Neke od njih su nam relativno blizu, samo treba razmisliti. Ima, naravno, i onih koje spadaju u daleke destinacije za naše turiste, ali ih treba obići čim nam se ukaže prilika.

Osim upoznavanja bogate kulture, odličan su izbor za nešto aktivniji odmor, koji pruža mogućnost uživanja u istoriji destinacije i neverovatnim pejzažima, uz istovremeno odsustvo gužve.

Tiperari, Irska

Ruralni deo Irske, poznat je kao destinacija za ljubitelje aktivnog odmora. Posetioci će imati prilike da uživaju u pogledu na jezera, reke i planine, ali i da upoznaju lepotu netaknutih pejzaža i istoriju ovog zanimljivog irskog sela.

Obilazak srednjovekovnog utvrđenja, ali i keltskih ruševina, nešto je što sigurno upotpunjuje boravak na ovoj, mnogima nepoznatoj destinaciji.

Ostrvo Amorgos

Amorgos / pixabay.com

Grčka ostrva

Ne Krf i Tasos, koji su najčešći izbor naših turista. Ne ni Mikonos i Santorini, budući da su poznati ne samo po paprenim cenama, već i po gužvi. Od 227 naseljenih ostrva u Grčkoj, izaberite ona koja su zbog odsustva masovnog turizma uspela da očuvaju autentičnost.

Milos i Amorgos, tek su neke od ideja.

Pulja, Italija

Turisti čiji je izbor Italija najčešće posećuju Rim i Veneciju, ali i Amalfi i druge poznate destinacije. Ljubitelji mirnog odmora treba da otkriju čari Pulje, italijanske pokrajine koja je uspela da odoli masovnom turizmu.

Regija Salento je jedna od najpoznatijih u ovom delu zemlje. Svakako najatraktivnija oblast je Valle d’Itria, u kojoj se nalaze mnogi gradovi, koji deluju kao da je vreme u njima stalo.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@pethe61 је поделио/ла објаву

Alpbah, Austrija

Sa razlogom je Alpbah proglašen za najlepše austrijsko selo, navodi "The Upcoming". Posetioci često ovu destinaciju porede sa scenografijom neke dečje bajke. Balkoni kuća sa raznobojnim cvećem okruženi su šumama, livadama i planinskim vrhovima Gratlšpic.

Aktivnosti ovde ne manjka tokom cele godine. Posetioci mogu uživati u organizovanim pešačkim turama, vožnji biciklom, pecanju i kupanju u jezeru, ali i u razgledanju lokalnih znamenitosti.

Muskat, Oman

Foto: Pixabay/bhart9070

Muskat, Oman

Bolje upoznavanje Bliskog istoka može da počne od Omana. Raskošna arhitektura po kojoj je poznat, čini da se ovaj grad izdvaja u odnosu na mnogo popularnije, Abu Dabi i Dubai.

Ovaj lučki grad posetiocima nudi mogućnost uživanja u odličnim morskim specijalitetima, ali i izlete u pustinju, te krstarenja Omanskim zalivom.

Video: Dobrodošli u Raj: Kada sunce razlije boje po horizontu i moru, nastaje nestvarni zalazak sunca

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja