• 0

Od 10 gradova sa najboljim spa-centrima, čak 9 njih se nalaze u Evropi

Pariz, Barselona i Brisel izdvojili su se po broju spa-centara na kvadratnom kilometru, ali i po vrlo zanimljivim tretmanima

  • 0
Masaža, spa centar Foto: Shutterstock

Sve su aktuelniji hoteli, koji nude i usluge spa i wellness centara. Zato i ne čudi što se sve više turista odlučuje za opciju takozvanog spa odmora.

Evropski gradovi su, čini se, napredniji u tom pogledu. Često pominjan kao Grad svetlosti i ljubavi, Pariz se može pohvaliti sa neverovatnih 965 spa-centara, što je oko devet njih na svaki kvadratni kilometar površine francuske prestonice. Tako barem navode podaci money.co.uk, online servisa za poređenje, koji se bavio analiziranjem spa-centara u svim većim gradovima Evropske unije, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Upravo u Parizu se nalazi i najskuplji, ali i najbolje ocenjeni spa-centar, za koji ulaznica košta čak 290 evra, navodi Euronews.com.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Odmah iza je Barselona, u kojoj postoji 605 spa-centara, što je u proseku oko njih šest po kvadratnom kilometru površine. Iako su svi spa centri u tom gradu prilično dobro ocenjeni, u Barseloni postoji i spa-centar koji važi za jedan od najjeftinijih, uzevši u obzir da je cena ulaznice svega 31 evro.

Belgijska prestonica zauzela je treće mesto, budući da na površini od oko 33 kvadratna kilometra postoji ukupno 73 spa centra. U Briselu se nalazi i jedan neobičan, a vrhunski spa-centar, koji se može pohvaliti jedinstvenim iskustvom – belgijskim pivskim kupatilom. Posetioci se mogu rashladiti u kadi sa kvascem, sladom i hmeljom, što je kombinacija koja je vekovima korišćena u pojedinim zemljama za negu kože. U Briselu se nalazi i spa-centar za koji ulaznica košta 99 evra i koji nudi posetiocima da se posle uživanja u bazenu opuste na krevetu od slame.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Bath&Barley (@bathandbarley)

Na četvrtom mestu se našla Atina, dok su među prvih deset gradova, poznatih po brojnim spa-centrima i francuski gradovi Bordo i Lion. Šesto i deveto mesto na ovoj listi zauzeli su švajcarski gradovi Cirih i Bazel.

Britanski grad Čičester našao se na desetom mestu, budući da na površini od oko 11 kvadratnih kilometara postoji 13 spa centara.

Zanimljivo je pomenuti da se među 20 destinacija poznatih po spa-centrima u svetu, samo pet njih nalazi van Evrope. Osim kanadskog grada Vankuvera, tu su i Honolulu na Havajima, Njujork, Majami i San Francisko u Sjedinjenim Američkim Državama. Lil, Nica, Porto i Lisabon, te hrvatski grad Dubrovnik, zauizimaju ostala mesta među prvih 20 u svetu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja