• 0

Ovi gradovi su među najjeftinijim destinacijama za putnike iz Australije

Kao jedan od razloga za posetu Vijetnamu, ističe se da je australijski dolar mnogo jači od vijetnamske valute, dong, tako da bi moglo doći do značajne uštede prilikom posete ovoj zemlji

  • 0
Grad Hue, Vijetnam

Foto: Pixabay/tienanhha

Vijetnamski gradovi, Vin i Hue su uvršteni među vrlo povoljne za australijske turiste, usled rastućih životnih troškova i cena avionskih karata.

Posle dve godine izolacije, Australijanci su željni putovanja. Ali rastući troškovi života i rast cena avionskih karata, mogli bi da dovedu do odustajanja od njihovih snova o putovanjima širom sveta, navodi australijski list „The News Daily“, prenosi sajt e.vnexpress.net.

Kao jedan od razloga za posetu Vijetnamu, ističe se da je australijski dolar mnogo jači od vijetnamske valute, dong, tako da bi moglo doći do značajne uštede prilikom posete ovoj zemlji.

Grad Hue, Vijetnam

Foto: Pixabay/vietnguyenbui

 

Trenutno se za jedan australijski dolar dobija 16.200 vijetnamskog donga. Cena leta za vijetnamske gradove Vin i Hue iz Melburna iznosi manje od 520 dolara.

Grad Hue, Vijetnam

Foto: Pixabay/thanhnamnguyen

 

Ekonomski i kulturni centar severno-centralnog Vijetnama, Vin je grad poznat po plažama, dok je Hue ranije bio prestonica dinastije Ngujen, poslednje kraljevske porodice Vijetnama, koja je vladala u periodu od 1802. do 1945. godine. Grad je poznat po kraljevskim mauzolejima i bogatom istorijskom nasleđu.

Međunarodni aerodrom Vin je udaljen od centra grada oko osam kilometara, a oko 15 kilometara deli aerodrom od centra grada Hue.

Grad Hue, Vijetnam

Foto: Pixabay/8268513

 

Osim ovih vijetnamskih gradova, prema istraživanjima pomenutog lista, jeftine destinacije za stanovnike Australije su i Džordžtaun, Kučing i Langkavi u Maleziji, kao i Van i Gazipaša, koji se nalaze na turskoj teritoriji.

Podsećanja radi, Vijetnam se otvorio za međunarodni turizam od 15. marta ove godine, kada je ukinuta obaveza karantina i mnoga druga ograničenja, doneta tokom pandemije korona virusa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja