• 0

Stara Tisa – dragulj prirode u Čurugu: Raj za pecaroše u bačkoj ravnici

Kad je reka Tisa menjala svoj tok, ostavila je jezero dužine desetak kilometara koje je idealno za pecanje, kupanje, ali i vožnju čamcima

  • 0
Stara Tisa, Mrtva Tisa, Čurug

Foto: Ivan Strahinić

Nema mnogo turista koji će na proputovanju kroz Srbiju na svoju mapu uvrstiti Čurug, i to samo zato što ne znaju šta se sve u ovoj varošici u opštini Žabalj nalazi.

A ima se videti mnogo toga: od crkve Vaznesenja Gospodnjeg koja se može pohavliti najvećim zvonikom na Balkanu, divnih vinarija, poljoprivrednih gazdinstava koja funkcionišu po principu „od njive do trpeze“, čardi u kojima se služi tradicionalna vojvođanska hrana, čuvene Rođine vetrenjače...

Ali, svako ko je makar jednom otišao na pecanje bilo gde u našoj zemlji, nije mogao a da od starijih pecaroša ne čuje da je upravo u Čurugu najlepše sesti na obalu Stare Tise i zabaciti udicu.

Neki je zovu još i Mrtvom Tisom, i za to postoji objašnjenje.

Kad je ova pitoma reka menjala svoj tok, ostavila je za sobom mirno jezero dužine desetak kilometara. Upravo na tom jezeru je vojvođanska, tačnije bačka oaza za pecaroše.

Ipak, neće Stara Tisa očarati samo ribolovce. Ovaj prirodni dragulj privlači veliki broj kupača tokom leta na lepo uređenoj plaži, a u okolini je i veliki broj vikendaša koji su odabrali ovaj deo Bačke za svoj „beg u prirodu“.

Video: Divan prizor cvetanja Tise kod Kanjiže: Ovaj prirodni fenomen, dešava se na tri lokacije u svetu

Foto: Ivan Strahinić

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja