• 1

Upoznali su se kao tinejdžeri u Velikom kanjonu – sada su muž i žena

Kako je to bilo vreme bez mobilnih telefona, jedino što su mogli da učine ne bi li nastavili kontakt, bilo je da razmene adrese elektronske pošte, što su i učinili

  • 1
veliki kanjon Foto: Pixabay

Kad je u leto 2001. godine Keri posetila Veliki kanjon, zaljubila se dva puta. U prvi mah bila je oduševljena grandioznim stenama boje bakra i plavetnilom neba.

Iako je za nju putovanje bilo zamorno u psihičkom smislu, jer se njena majka trudila da joj objasni zašto ne treba da napusti koledž, kao što je odlučila, sudbina je imala drugačiji plan.

Pored toga što se trudila da joj objasni koje će benefite imati ako završi koledž, Kerina majka joj je ukazala na to da će imati priliku i da upozna mnoge slatke momke.

veliki kanjon Foto: Pixabay

Kad su stigli u nacionalni park, ugledala je jednog takvog koji sedi na ivici stene u Hopi Pointu, na južnom obodu Velikog kanjona. Zatim je zamolila ćerku da sedne pored njega, kako bi imala fantastičnu fotografiju. Keri je nevoljno krenula i sela pored stranca, rekavši mu da ju je majka na to naterala.

Momak je bio Kris Sorensen, tada 19-godišnjak iz Danske, koji je nakon diplomiranja krenuo sa roditeljima u posetu Velikom kanjonu, pre nego što se vrati na koledž. Ranije tog dana primetio je Keri u jednom od autobusa koji prevoze posetioce do nacionalnog parka.

- Pokušavao sam, znate, da budem kul i da joj uhvatim pogled, kao što radite kada imate 19, 20 godina – prisetio se Kris za CNN, ali nije uspeo da privuče pažnju devojke koja mu se na prvi pogled dopala. Ipak, uskoro je ta devojka prišla i sela do njega.

S druge strane, Keri je samo htela da ispuni majci želju. Uživala je u pogledu, a onda joj je pažnju privukao momak koji sedi pored nje. Počeli su da razgovaraju i nisu se razdvojili nekoliko sati.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Kristoffer Sorensen (@itskrissorensen)

Na ivici Velikog kanjona

Tog dana su razgovarali o svemu. Kako navode, shvatili su da dele ljubav prema naučno-fantastičnoj literaturi. Razgovarali su o školovanju i o svojim životnim ciljevima. I divili se pogledu, naravno.

- To je kao savršena krivina u kanjonu. Ako tamo sedite, vidite pravo mesto na kome reka Kolorado ulazi u kanjon. Bilo je to jednostavno predivno mesto. Sedeli smo tamo sve do zalaska sunca – prisetila se Keri.

Kako je to bilo vreme bez mobilnih telefona, jedino što su mogli da učine ne bi li nastavili kontakt, bilo je da razmene adrese elektronske pošte, što su i učinili.

Keri je prva poslala mejl, a Kris je još u internet kafeu u San Francisku pročitao poruku. Iako se ne seća baš najbolje šta je u njoj pisalo, seća se da je imao leptiriće u stomaku dok ju je čitao.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Kristoffer Sorensen (@itskrissorensen)

Višegodišnje dopisivanje

Meseci su prolazili, a Kris i Keri su razmenjivali mejlove. Sa prekidima, doduše, ali se prepiska nastavljala. Jedno drugom su poveravali sve ono što nisu nikome, što je učinilo da se dodatno zbliže.

- Znao sam Kerine tajne i ona je znala moje. Pa ipak nisam imao pojma koju hranu najviše voli da jede – rekao je Kris.

Oboje su nastavili studije, svako na svom fakultetu. A onda se jednog dana Keri osetila povređenom i izdanom, jer je na društvenim mrežama videla fotografije devojke sa kojom je Kris u vezi. Posle nekog vremena i ona je počela da se viđa sa jednim momkom. Ali su ona i Kris nastavili sada već svoju čvrstu platonsku vezu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Kristoffer Sorensen (@itskrissorensen)

Ponovni odlazak u Veliki kanjon

Nakon što su oboje diplomirali, prepiska nije prestala, kao ni kada su pronašli posao. Ali se 2008. godine dogodio prelomni trenutak u njihovim životima, budući da se i jednom i drugom veza okončala sa svega par meseci razmaka. Tada su oboje počeli da šalju mejlove mnogo češće. Usledili su video-pozivi i dogovor za susret. Jednostavno, iako se nisu videli toliko godina, oboje su shvatli da moraju da pokušaju.

Susret je bio sve ono o čemu su sanjali. Već na aerodromu su se poljubili, a onda su otišli u Veliki kanjon zajedno, na godišnjicu kad su se upoznali.

S jeseni je Keri otišla u Veliku Britaniju da poseti Krisa. Zajedno su proučavali zakone o vizama, kako bi počeli da žive zajedno. Usledilo je iznenađenje – Keri je bila trudna. Planovi za venčanje su ubrzani i već naredne godine su se venčali.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Kristoffer Sorensen (@itskrissorensen)

Njih dvoje žive magiju

Danas Keri i Kris žive u Kaliforniji i imaju trojicu sinova. Keri piše naučno-fantastične romane, a Kris radi u LinkedInu.

- Za nas je to zaista bio put rasta i ličnog, ali i razvoja našeg odnosa – kaže Kris, napominjući da su imali i teških trenutaka, koje su zahvaljujući iskrenoj ljubavi prebrodili.

I dalje uživaju u dugim razgovorima, koji podsećaju na onaj prvi, kada su se upoznali.

- Nema sumnje da se magija Velikog kanjona prenela i na naš život – zaključuje Keri.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • DARKO 100%

    10. avgust 2022. | 21:09

    To je najbitnije da se tasti svidi zet

    Podelite komentar