• 2

Dubai kao usputna stanica ili mesto kraćeg boravka: Evo koje aktivnosti i atrakcije su neizostavne

Zašto biste vreme gubili na aerodromu ili po hotelima?

  • 2
SAMO ZA PR tekstove Native Dubai

Foto: Promo/DET (Dubai Economy & Tourism)

Sa dugotrajnim putovanjima koja su sve zastupljenija, jer se egzotične destinacije ponovo intenzivno posećuju, letovi koji traju deset ili više sati znaju da budu dosta naporni, pa putnici tragaju za alternativnim rutama uz mogućnost svraćanja i kratkotrajnog zadržavanja na nekoj drugoj takođe atraktivnoj destinaciji.

Da li imate vremena da izađete sa aerodroma u Dubaiju tokom pauze između letova? Pogledajte šta sve ovaj neverovatni grad može da ponudi pre nego što se uputite ka svojoj prvobitnoj destinaciji, uz listu stvari koje su obavezne pri prvoj poseti Dubaiju.

1. Na vrhu sveta uz pogled sa Burdž Kalife

Javnim prevozom od aerodroma put do destinacije broj jedan u Dubaiju trajaće oko 33 minuta, dok automobilom možete stići i brže. Burdž Kalifa je visoka 829,8 metara i definitivno je građevina koja predstavlja trijumf prosperiteta Dubaija. Burdž Kalifa ima nekoliko mesta, odnosno vidikovaca za posmatranje - nivo 148, nivo 125 i nivo 124. Odatle se možete diviti pogledu na panoramu grada i doživeti iskustvo kakvo druga mesta nisu u prilici da ponude.

Da ne biste gubili vreme ako ste samo u prolazu - budite mudri i karte rezervišite ranije, bez čekanja u redu kako biste se što pre prepustili uživanju koje ova zapanjujuća arhitektonska lepotica nudi. Upotpunite doživljaj ručkom ili večerom u restoranu koji se nalazi na 122. spratu.

2. Odmah produžite u centar zabave - Dubai Mall

Ako neko mesto može da vam pruži uvid u to kako je živeti u Dubaiju, onda je to definitivno Dubai Mall - grad u gradu. Svake godine više od 100 miliona posetilaca dolazi ovde kako bi posetilo jedinstveni tržni centar u kom se nalazi više od 1.200 šoping objekata. Naravno, ovde se dolazi i zbog različitih vrsta zabave koje ne podrazumevaju šoping, a posebno zbog raznovrsnih porodičnih aktivnosti.

Posetite Akvarijum i istražite podvodni svet koji je dom hiljadama vodenih životinja ili, za ljubitelje "doba Jure", bacite pogled na omiljenog stanovnika šoping centra - dinosaurusa. Za još vizuelne zabave, doživite bioskop na sasvim drugi način i uplovite u jedinstveno VR iskustvo, savladajte veštine klizanja u kojoj god da ste životnoj dobi, a potom se okrepite i odmorite u jednom od mnogobrojnih "fine dining" restorana.

3. Istorijski distrikt - stari Dubai

Vratite se u prošlost, lutajući uličicama četvrti koja je simbol istorijskog nasleđa ovog grada. Izgrađena početkom 1900-ih od strane persijskih trgovaca koji su tada počeli da nastanjuju Dubai - sada verodostojno prkazuje suštinu arapskog života.

Posvećeni pokrovitelji pobrinuli su se da istorijska četvrt Al Fahidi bude dobro očuvana kako bi posetioci mogli da steknu uvid u lokalne običaje i način života, i to posetom muzejima i pijacama gde se može osetiti pravi duh arapskog naroda.

Upoznavanje sa kulturom Ujedinjenih Arapskih Emirata još će lakše teći ukoliko izdvojite vreme za posetu Centru za kulturu šeika Muhameda i tako se bolje upoznate sa tradicionalnom stranom Dubaija i Emirata, ali i islamskom kulturom generalno.

Video: Samo za gladne adrenalina: Da li biste i vi ručali 50 metara iznad zemlje?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Nikolas

    19. avgust 2022. | 10:28

    DIVAN GRAD ZA ODMOR I LJUBAZNI LJUDI!!! POSETA PESCANOJ PUSTINJI I OAZI JE NEZABORAVNA ATRAKCIJA !!!

    Podelite komentar

  • Cvrle

    19. avgust 2022. | 23:10

    Mi smo bili za Uskrs u Dubaiu i zaista ima šta da se vidi i doživi. Pod obavezno: vidikovac sa Burž Kalife, Dubai Mol - raspevana fontana, vodopadi, dinosaurus, akvarijum, World willage, kupanje pored Burž el Araba, kupanje na plaži 5 Palm, Mirackle garden i svašta još :)

    Podelite komentar