• 0

Otvoren "Street Food Week" na Kalemegdanu: Piroćanci pobrali simpatije posetilaca

Ukoliko se dvoumite kuda za vikend, pravi izbor je gurmanski regionalni događaj posvećen uličnoj hrani, koji se održava u Beogradu, na Kalemegdanu.

  • 0

Otvoren je jedan od najvećih gastro-događaja u regionu "Street Food Week" posvećen uličnoj hrani. U ponudi je široka paleta raznih kuhinja: kubanska, meksička, američka, azijska ali i lokalna sa Balkana, te je svakom pravom gurmanu ovo događaj za uživanje.

Prvi put u ovakvoj izvedbi, gosti festivala će biti u mogućnosti da probaju i pirotske specijalitete. Definitivno je posetioce privukla autentičnost Piroćanaca, kao i meni koji je u potpunosti prilagođen ovakvom događaju, ali ništa manje ni sami nazivi njihovih specijaliteta, poput burgera "A la peglana", kobasica "9 mezeta" i sendvič "Piroćanac".

Nešto više o sastojcima ovih gurmanluka, kao i samom festivalu pogledajte u videu iznad teksta, a mi smo o tome razgovarali sa Momčilom Đurićem, jednim od učesnika festivala ispred štanda "Street food by Pirot". 

Festival će trajati od 26.08 - 4.09. tako da iako možda ne stignete da uživate u čarima raznih mirisa i ukusa za vikend, to ćete svakako moći u narednih deset dana.

Uživajte u musavosti i mljackanju - na ovom festivalu je to poželjno!

Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja