• 0
 ≫ 

Atrakcije zapadne Srbije koje su vrvile od turista: Na ovim destinacijama tražio se krevet više

 ≫ 

Prošle godine se Šarganskom osmicom prevezlo oko 90 hiljada turista što je veliki broj

  • 0
mokra gora

Foto: Rina.rs

Mokra Gora i Tara jesu najprepoznatiljivije turističke destinacije zapadne Srbije, ali ne i jedini turistički biseri. U Mokroj Gori, Drvengradu, Čarobnom bregu ostvareno je oko 22.000 noćenja a na Tari oko 60.000 noćenja i od boravišne takse sa ovih lokacija oko 9,5 miliona dinara slilo u budžet Grada Užica.

- Ulaganje u razvoj turističkih lokaliteta nastavlja, pa je u rekonstrukciju Starog grada do sada uloženo oko 70 miliona dinara, dok je u Stapark koji je nedavno počeo sa radom uloženo je oko 370 hiljada evra. U toku je rekonstrukcija terasa na Spomen domu Memorijalnog kompleksa Kadinjača i uređenje suvenirnice. Počeli su i radovi na proširenju kapaciteta Konačišta vredni oko sedam miliona dinara. U Narodnom muzeju Užice u toku je sanacija depoa vredna 8,5 miliona dinara - kazao je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika Užica.

On dodaje da je samo prošle godine se Šarganskom osmicom prevezlo oko 90 hiljada turista što je veliki broj. Stari grad je od otvaranja posetilo oko 3.000 ljudi, a za četiri vikenda u Stapark-u je posetilo oko 950 posetilaca, što govori da je to jedna ozbiljna destinacija koja će se kroz naredne godine tek ekspatisati.

- Naš cilj je da sve turiste koji prolaze pored Užica, zaustavimo, svratimo da poseti naš grad jer zaista imaju šta da vide. Jokanovića kuća i Manstir Rujno jesu destinacije koje će u narednom periodu sigurno biti afirmisane, imamo Potpećku pećinu koju je u ovoj turističkoj sezoni posetilo 4570 turista. Užice je i grad festivala, pa veliki broj turista sa Tare i Zlatibora u toku festivala poseti naš grad. Ono što će obogatiti našu turističku ponudu jeste i saradnja sa Rafting savezom Srbije sa kojim ćemo polovinom oktobra biti domaćini prvog evro kupa i državnog prvenstva - zaključio je Stojadinović.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja