• 1
 ≫ 

Da biste stigli do najskrivenije plaže na svetu morate da budete dobar plivač

 ≫ 

Ne samo da je Plaža ljubavi najznačajnija atrakcija ovih ostrva, nego je i posebno interesantna zbog pozicioniranosti

  • 1
Plaža ljubavi, Meksiko Foto: Pixabay/andrescorpus

Grupa omanjih nenaseljenih ostrva koja teritorijalno pripadaju Meksiku, odnosno saveznoj državi Najarit, okarakterisana su kao Nacionalni park Marijeta ostrva.

U blizini se nalazi poznata meksička destinacija, Puerto Valjarta. Vlada zemlje zabranjuje lov i ribolov na i oko ovih ostrva, pa ne čudi što se to područje može pohvaliti izuzetno bogatim živim svetom. Baš zato su Marijetska ostrva naročito popularna među ljubiteljima prirode.

Posebno su atraktivna i za ljubitelje ronjenja, ali i za zaljubljene parove. I to najpre zbog Plaže ljubavi (šp. Playa del amor) koja se smatra najskrivenijom plažom na svetu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели 𝕰𝖒𝖎𝖑𝖞 𝕾𝖆𝖑𝖆𝖟𝖆𝖗 👑 (@emiily_salazar)

Ostrva stara hiljadama godina

U okviru Nacionalnog parka Marijeta ostrva nalaze se ostrvo Redonda i ostrvo Larga. Smatra se da su ova, danas nenaseljena ostrva nastala usled aktivnosti vulkana pre više hiljada godina.

Meksička Vlada je ova ostrva izabrala za različita testiranja u vojne svrhe početkom prošloga veka. Usled brojnih eksplozija, došlo je i do formiranja posve neobičnih oblika stena, ali i kratera na ova dva nenaseljena ostrva.

Zato i postoji uverenje da je jedna od najpoznatijih atrakcija nacionalnog parka, Plaža ljubavi nastala na takav način.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Islas Marietas (@islasmarietas)

Težak put do neverovatne prirodne lepote

Ne samo da je Plaža ljubavi najznačajnija atrakcija ovih ostrva, nego je i posebno interesantna zbog pozicioniranosti.

Da bi se do nje stiglo potrebno je „proći“ kroz ne tako širok prolaz, koji podseća na tunel i dug je oko 25 metara. Prolaz je smešten na oko šest metara nadmorske visine i turistima, koji nemaju dovoljno strpljenja da tim putem prođu kajakom ili brodićem, ne preostaje ništa drugo nego da ga preplivaju. Istini za volju, mnogi to često i čine.

Nakon što se završi plivanje vodama koje od Kortesovog mora, odnosno Tihog okeana vode do ove plaže, očekuje ih neverovatan prizor. Praktično u pećini sa širokim otvorom prema nebu leži Plaža ljubavi.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели 𝕰𝖒𝖎𝖑𝖞 𝕾𝖆𝖑𝖆𝖟𝖆𝖗 👑 (@emiily_salazar)

Iako je otvor pećine, koja nadvisuje ovu skrivenu plažu dovoljno veliki da može da prodre sasvim dovoljno sunčeve svetlosti, postoji uvek jedan deo plaže koji se nalazi u hladovini.

Zbog činjenice da se radi o prilično nepristupačnoj lokaciji, Plažu ljubavi obično posećuju ljubitelji ronjenja i prirodnih lepota.

Kako plaža nije naročito prostrana, to se turisti obično na njoj ne zadržavaju preterano dugo. Nacionalni park Marijeta ostrva posećivao je i ranije značajan broj turista, ali se ta brojka poslednje decenije uvećala čak više od pet puta. Isto se odnosi i na Plažu ljubavi, uzevši u obzir da je u pitanju lokacija koja se smatra najatraktivnijom na području celog nacionalnog parka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Helena

    24. septembar 2022. | 12:37

    Nista posebno. Svaka luda ima svoje veselje.

    Podelite komentar