• 0

Kuća mađarske muzike proglašena za najbolju novu turističku atrakciju u Evropi

Iako je otvorena pre manje od godinu dana, Kuća mađarske muzike već je dobila više međunarodnih priznanja

  • 0
Kuća mađarske muzike

Foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Nedavno otvorena Kuća mađarske muzike u Budimpešti osvojila je titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi za 2022. godinu na takmičenju World Travel Awards, koje se često naziva i Oskarom u turizmu.

Prestižna manifestacija World Travel Awards ove godine održana je po 29. put, a pobednici u različitim kategorijama svetskog turizma objavljeni su 1. oktobra na svečanoj ceremoniji u Majorki.

Na ovom takmičenju, koje se tradicionalno održava od 1993. godine nagrađuje se izvrsnost u turizmu, nominacije pristižu sa svih kontinenata, a pobednik se bira glasanjem publike, koju čine kako profesionalci iz oblasti turizma i predstavnici medija, tako i posetioci manifestacije. Kuća mađarske muzike je svečano otvorena početkom 2022. godine u okviru projekta Liget.

Kuća mađarske muzike

Foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Ovo neobično zdanje, sa otvorima u krovu koji nalikuju kraterima, inspirisanim različitim oblicima zvučnih talasa, projektovao je poznati japanski arhitekta Sou Fudžimoto. U kategoriji u kojoj je Kuća mađarske muzike pobedila na World Travel Awards takmičenju bile su nominovane još četiri turističke znamenitosti: Muzej Igre prestola iz Severne Irske, Kuća Hansa Kristijana Andersena iz Danske, Žičara Sljeme iz Hrvatske, kao i Humbolt forum iz Berlina.

Iako je otvorena manje od godinu dana, Kuća mađarske muzike već je dobila više međunarodnih priznanja: najbolja javna zgrada u Evropi, najbolja javna zgrada na međunarodnoj sceni priznanje od International Property Awards, najbolja investicija u muzičke svrhe na svetu od američkog Music Cities Awards-a i glavna nagrada žirija na međunarodnoj izložbi nekretnina.

Ovo muzičko zdanje može se pohvaliti i sa više od 700.000 posetilaca do sada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja