• 0
 ≫ 

Brojne zanimljivosti nudi zemlja koja se nalazi na najnižoj nadmorskoj visini na svetu

 ≫ 

Možda će vam u nekom trenutku i dosaditi da se kupate u tirkiznoplavom moru i sunčate na plaži, prekrivenoj sitnim peskom, bele boje

  • 0
maldivi Foto: Shutterstock

Uživanje na plaži, prekrivenoj finim belim peskom i tirkizno plavom moru, zagarantovano je svima koji posećuju ovu ostrvsku zemlju u Indijskom okeanu.

Maldivska republika važi za zemlju sa najnižom nadmorskom visinom na celom svetu. Od 1.126 ostrva, koliko ih se nalazi u okviru 26 atola, njih tek oko 200 je naseljeno. Atoli su karakteristični za tropska mora i imaju oblik polukruga ili prstena. U njihovom središtu nalazi se laguna.

Zanimljivo je pomenuti da su Maldivi pod velikim rizikom od nestajanja, usled porasta nivoa mora. Naime, najviša tačka na ovim ostrvima nalazi se tek na 24 metra iznad nivoa mora, što je čini najnižim prirodnom tačkom na celom svetu.

Maldivi Foto: Pixabay.com

Neverovatni hoteli

S obzirom na to da su smeštajni objekti na Maldivima tako koncipirani da je mahom svako ostrvo praktično rizort, to se gostima nude mnoge dodatne usluge. Neke su uračunate u cenu smeštaja, a neke se dodatno naplaćuju.

Na Maldivima je moguće, pored ostalog, uživati u najsavremenijim spa i welnes centrima, ali i u različitim sportskim aktivnostima.

maldivi Foto: shutterstock.com

Od gosta do gosta zavisi da li će radije odabrati ispijanje omiljenog pića na jednoj od fenomenalnih plaža ili otići na trening u hotelsku teretanu, recimo.

U nekim rizortima se nude i jedinstvene atrakcije u vidu podvodnih spa-centara i restorana.

Maldivi Foto: Telegraf.rs

Za ljubitelje avanture – mnoštvo zanimljivosti

Možda će vam u nekom trenutku i dosaditi da se kupate u tirkiznoplavom moru i sunčate na plaži, prekrivenoj sitnim peskom, bele boje. Tada na scenu stupaju brojne dodatne aktivnosti, koje su idealne da upotpune odmor na Maldivima.

plivanje sa ajkulama, Jovana Kvržić, maldivi Foto: Privatna arhiva

Ronjenje je jedna od prvih aktivnosti za koju se odlučuju turisti željni avanture. Izuzetno bogat podvodni svet, po kome su Maldivi poznati, garant je dobrog provoda ispod vode. Ono što posebno fascinira ljubitelje ronjenja jesu koralni grebeni, ali i ribe neverovatnih boja, koje obitavaju u ovom području. Posebno se izdvajaju jegulje, morske kornjače, jastozi i drugi stanovnici voda oko Maldiva. Celokupni ugođaj upotpunjuje bistra voda, koja roniocima nudi dodatno uživanje u svim neverovatnim bojama bogatog morskog sveta.

Winter The Dolphin Dies At Clearwater Aquarium Dolphin Tale Delfin Foto: Profimedia/Zuma Press/Jim Damaske

Jedan od izleta koji u ponudi imaju mnogi rizorti na Maldivima nudi turistima mogućnost da uživaju u posmatranju i igri delfina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja