• 0
 ≫ 

Zašto je odmor u Hurgadi tokom decembra odlična ideja?

 ≫ 

U Egiptu preovlađuje suptropska klima, koju karakterišu naročito topla leta bez padavina uglavnom, ali i tople i relativno prijatne zime

  • 0
Hurgada Foto: Shutterstock

Uživanje u plavetnilu mora i prijatnim temepraturama vazduha i mora tokom decembra meseca? Verovali ili ne, i to je moguće ako odaberete pravu destinaciju.

Budući da važi za jedno od najtoplijih u celom svetu, Crveno more i letovalište Hurgadu, koje najčešće posećuju naši turisti, karakteriše i izuzetno duga kupališna sezona. Tome treba dodati i informaciju da u Egiptu preovlađuje suptropska klima, koju karakterišu naročito topla leta bez padavina uglavnom, ali i tople i relativno prijatne zime, uz izuzetak određenih delova zemlje, gde u toku zime temperatura može da se spusti i do nultog podeoka Celzijusove skale.

Sve to zajedno čini Hurgadu odličnim izborom za odmor čak i u toku decembra.

Hurgada Foto: Pixabay

Ipak treba biti pažljiv

Međutim, nije sve tako bajno kako izgleda na prvi pogled. Naime, kupališna sezona u Hurgadi u većini slučajeva traje u periodu između marta i novembra, eventualno decembra, uzevši u obzir da su temperature u periodu između novembra/decembra i marta nešto niže.

Zato se preporučuje oprez. Svakako pre odlaska na odmor u tom periodu treba proveriti kolika je trenutna temperatura i mora i vazduha u tom egipatskom letovalištu, prosto zato da ne biste bili neprijatno iznenađeni.

Temperature u Hurgadi tokom decembra

Iako decembarske noći u Hurgadi mogu da budu prijatno sveže, sa prosečnom temperaturom od 13 stepeni Celzijusa, u većini slučajeva dnevna temperatura vazduha u tom periodu godine dostiže prijatna 23 stepeni u proseku.

Hurgada Foto: Telegraf.rs

Isto toliko ili za jedan stepen više je i prosečna temperatura mora u tom periodu godine, kako navodi "Seetemperature.info" budući da je decembar već sam kraj kupališne sezone, a što varira od godine do godine.

Naravno, sve to treba uzeti sa rezervom, prosto zato što su u pitanju informacije o prosečnoj, uobičajenoj temperaturi i vazduha i mora u tom periodu godine.

Iako je u pitanju praktično zima u Hurgadi, retko kada se javljaju padavine. Čak i ako dođe do kiše, ona i prilično brzo prođe, što ovo egipatsko letovalište čak i u decembru čini zaista odličnom destinacijom za odmor, tim pre što mnogi egipatski hoteli svojim gostima nude i mogućnost korišćenja bazena.

Video: Zaigralo se srpsko kolo usred Hurgade, a kolovođa je, ni manje, ni više Egipćanin

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja