• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapadna Srbija - čarolija koju morate da doživite (ANKETA)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatibor, Zlatar, Specijalni rezervat prirode Uvac, Jadovnik, slapovi Sopotnice, Podrinske planine, Tara i Pešter samo su neke od turistički atraktivnih destinacija u zapadnom delu Srbije

  • 0
Zapadna Srbija Foto: Ivan Strahinić

Bilo da ste zaljubljenik u duge šetnje, planinarenje, pecanje, plivanje u reci ili jezeru, uživanje u pogledu na vodopade, vožnju bicikla kroz guste četinarske šume, skijanje ili posete pećinama, zapadni deo Srbije biće pravi izbor.

Iako među turistima nisu popularne poput Zlatibora i Tare, planine poput Povlena, Zlatara, Jagodnje, Boranje, Gučeva i Jadovnika jednako su atraktivne za upoznavanje, posebno ukoliko vas više privlači netaknuta priroda od komercijalnih turističkih sadržaja.

Mnogi će se složiti da je Nacionalni park Tara ujedno i najlepši deo Zapadne Srbije. Pošumljeno je čak 80 odsto od 25.000 hektara na kojima raste 1.155 biljnih vrsta i obitava 140 vrsta ptica. Čak 290 kilometara planinarskih staza i nekoliko vidikovaca obećava da će boravak na Tari biti nezaboravan ukoliko volite da pešačite i posmatrate okolinu sa planinskih uzvišenja.

Zlatibor se, pak, može pohvaiti velikim brojem skijaških staza, najdužom panoramskom gondolom na svetu, Stopića pećinom, vodopadom Gostilje i starim selom Sirogojnom u kom postoji 40 kuća prikupljenih sa svih krajeva “zlatne planine” i Muzej pletilja.

Poseta Zlatiboru prirodno se nastavlja ka Uvcu, čiji su uklješteni meandri, ovekovečeni na brojnim fotografijama i video-snimcima, oduševili svet.

Slapovi Sopotnice i planina Jadovnik na obodu Pešterske visoravni poslednjih godina privlače sve veći broj turista, dok kraljica banjskog turizma u Podrinju - Banja Koviljača odavno ima status mesta koje “leči i dušu i telo”.

Koja lokacija u zapadnom delu Srbije vam se najviše dopada?

Glasajte

Foto: Ivan Strahinić

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja