• 1

Austrija se može pohvaliti odličnim banjama: Vrhunsko iskustvo po različitim cenama

Za bilo koji austrijski wellness i spa centar da se odlučite, neće biti greške. Jednostavno, svaki od njih nudi vrhunsko iskustvo, uz mnoštvo sadržaja

  • 1
wellness spa

Foto: Pixabay

Zemlja poznata po velelenim dvorcima, u kojoj su rođeni neki od najčuvenijih kompozitora, Austrija se može pohvaliti i fenomenalnim banjama.

Za bilo koji austrijski velnes i spa-centar da se odlučite, neće biti greške. Jednostavno, svaki od njih nudi vrhunsko iskustvo, uz mnoštvo sadržaja.

Kuriozitet su bazeni na otvorenim, koji su dostupni u pojedinim austrijskim banjama.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Therme Wien | Vienna City Spa (@thermewien)

1. Terme Wien

Otvorene 2010. godine, terme Wien nalaze se južno od austrijske prestonice. Od 75.000 kvadrata ukupnog prostora, na oko 4.000 kvadrata nalaze se bazeni, dok sauna zauzima prostor od 3.000 kvadrata. Tu je i zdravtsveni centar i teretana, ali i mnoštvo drugih sadržaja.

Bazeni sa slanom vodom, džakuzijem i pećinama, kao i parne kupke, finske saune, tobogani i prva banjska biblioteka u zemlji, nalaze se u ovim termama, navodi „Thermewien“.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Therme Wien | Vienna City Spa (@thermewien)

Dva sumporna izvora lekovite vode naročito su pogodna za ljude koji imaju mišićno-skeletne poremećaje, pa ne čudi što baš ovde postoji zdravstveni centar za lečenje tih oboljenja, najveći u zemlji.

Popodnevni relaks paket u ovoj banji iznosi 57 evra, a na zvaničnom sajtu je navedena i cena od 94 evra po osobi, koliko je potrebno izdvojiti za jednodnevni odmor u najmodernijoj austrijskoj banji. Zainteresovani za kraći dnevni odmor, nakon svog posla, mogu da odaberu i „after-work“ kartu, za period između 18 i 22 časa, po ceni od 29,5 evra.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ötztal in Tirol (@oetztal.official)

2. Terme Aqua Dome

Termalna banja u pokrajini Tirol, prostire se na više od 50.000 kvadrata i uključuje bazene, u kojima je voda temperature između 33 i 36 stepeni. Osim unutrašnjih i spoljašnjih bazena, gostima su na raspolaganju i drugi sadržaji, poput spa i fitnes centra, saune i prostora za najmlađe posetioce.

Dnevna karta za odrasle posetioce u toku radne sedmice iznosi 42 evra, dok je 23 evra cena dnevne karte za decu uzrasta od tri do 14 godina u istom periodu. Odrasli plaćaju 28 evra, a deca 16 ukoliko se odluče za opciju večernje karte, odnosno posle 18 časova, kako je navedeno na zvaničnom sajtu „Aqua-dome“.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Alpentherme Gastein (@alpentherme_gastein)

3. Alpske terme Gastein

Iako je dolina Gaštajn, u kojoj se nalaze ove terme, mnogo poznatija po odličnim skijaškim stazama, sam predeo je zadivljujući.

Ono po čemu je Alpentherme Gastein poznata jesu dva jezera ispunjena termalnom vodom, otvorena 2017. godine. U njima nema ni hlora, niti drugih hemikalija neophodnih za prečišćavanje vode, jer se koristi biološki sistem filtera.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Alpentherme Gastein (@alpentherme_gastein)

Dnevna karta za odrasle iznosi 39,5 evra, a za decu 22,5 evra, dok je cena četvoročasovne karte 33, odnosno 20 evra za decu. Večernja karta, koja počinje da važi od 18 časova košta 24 evra za odrasle i 15,5 evra za decu, navodi „Alpentherme“.

Postoji mogućnost korišćenja i zajedničke ulaznice za jednog roditelja i jedno, odnosno dvoje dece. U tom slučaju je 84 evra dnevna karta ako roditelj vodi jedno dete, a 94 evra, ako ovu banju posećuje sa dvoje dece.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Milan

    25. novembar 2022. | 18:36

    Aqua Dome u Längenfeld-u je nesto sto stvarno treba posetiti. Jeste skupo ako se cesto ide ali i vredi za opustanje.

    Podelite komentar