• 0
 ≫ 

Ideje za putovanja: Spoj užitka i dobrog provoda za 2023. godinu

 ≫ 

Znamo da su putovanja omiljeni način za odmaranje, ali kada je odabir destinacije u pitanju, tu stvari postaju stresne

  • 0
putovanje avionom Foto: Freepik

Hrana, provod, uživanje - ima li lepše kombinacije?

Kako biste dobili ideje za nova putovanja, izdvojili smo nekoliko destinacija koje spajaju uživanje i lep provod. Festivali su jako popularni u Evropi i odlična su turistička atrakcija, a ljubitelji ovih događaja već prave planove za godinu koja je pred nama.

Izdvajamo zanimljiva dogadjanja na koje možete otići u 2023. godini.

1. "Paper Island market"

Ovo je prvi pravi festival ulične hrane, pun pogodak za ljubilje raznovrsne kuhinje. Održava se u Kopenhagenu i pruža zanimljivu ponudu svakojakih ukusa. Možete naći neke od najpopularnijih kombinacija ukusa kao što su čips pečen u pačijoj masti, čokoladni mus od sira ili hrskave knedle. Savršena prilika da se lepo najedete dok uživate u ulicama Kopenhagena.

2."Splash!"

Spleš je jedan od najvećih hip-hop i rege festivala u Evropi. Održava se u trajanju od tri dana u Grafenhajnihenu- gradu u okolini Desaua u Nemačkoj. Ono što je interesantno za njega jeste da se održava u  muzeju na otvorenom Ferropolisu, poznatijem kao "grad gvožđa".

Redovan je već od 1998. sve do danas i poznat je turistima širom sveta po dobrom provodu. Ako do sada niste isplanirali putovanje po Nemačkoj, 2023. može biti odlična prilika za posetu ovog događaja.

No sleep festival Foto: EXIT Photo Team

3. "L'Ardia"

Ako leti putujete u Italiju, posetite grad Sedilo u centru Sardinije. Grad drži tradiciju trke konja i festival koji sigurno ranije niste imali prilike da vidite. Prati istorijsku pobedu Konstantina nad Maksentiusom, te jedan trkač predstavlja Konstantina. Veoma interesantna pozadina cele atrakcije, protkana religijiskim crtama. Takođe, lepote grada će vas oduševiti.

4."Tomatina Tomato Fight"

Retkost je susresti se sa festivalima gde se naglašava borba voćem ili povrćem. Valensija je domaćin ove manifestacije, a ko je jednom otišao na njega, pamtio je Valensiju upravo po tome.

Paradajz Tomato Foto-ilustracija: Shutterstock

Noć pre samog festivala turisti i lokalci izlazi na noć "opijanja" i proslavljaju nadolazeći dan. Ujutru prvi voz izlazi iz Valensije sa posetiocima za borbu; dakle, to je jedina šansa da je izbegnete ukoliko se predomislite. U 11 časova počinje borba paradajzom i to je ono što se čekalo! Borba traje tačno sat vremena i na kraju signalizira se kraj, kada svi moraju spustiti paradajz, inače interveniše policija, prenosi portal bs.traasgpu.com. Mnogi su otišli i prepuni utisaka postali redovni na festivalu.

Video: Ljudi završe razbijenih glava i to sve u njenu čast: Održan festival gađanja kamenjem

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja