• 0

5 predloga za kraće izlete: Odličan način da napravite predah i napunite baterije

Ovo su samo neki od predloga za kraća putovanja, koja uključuju dva ili tri noćenja

  • 0
Temišvar, Rumunija

Foto: Telegraf, Pixabay/InfoTimisoara

Nije lako izdržati ubrzani tempo koji nam savremeni način života nameće. I toga su svesni svi koji daju maksimum na poslu.

Zato i ne čudi što se ljudi sve češće odlučuju za kraći predah, u vidu produženih vikenda. Dovoljno je da otputuju malo izvan grada i da napune baterije.

Destinacija u okolini naše zemlje je, na svu sreću, sasvim dovoljno. Ovo su samo neki od predloga za kraća putovanja, koja uključuju dva ili tri noćenja. Taman dovoljno da napunite baterije i odmorite od svakodnevnih obaveza.

1. Temišvar, Ruminija

Obično se organizuju jednodnevni izleti u ovaj rumunski grad, ali u ponudi ima i onih koji uključuju jedno ili dva noćenja.

Osim šetnje starim gradskim jezgrom, koje je odlično očuvano i nezaobilazne posete Srpskoj crkvi u ovom rumunskom gradu, turisti obično obilaze i neke od tržnih centara, koji se u Temišvaru nalaze.

2. Beč, Austrija

Šetnja ulicama Beča nikoga ne ostavlja ravnodušnim, budući da austrijska prestonica i te kako ima šta da ponudi posetiocima.

Obilazak Muzejske četvrti, velelepnih dvorskih kompleksa i uživanje u ukusu Saher torte tek su neke od aktivnosti koje ne treba propustiti tokom posete prestonici Austrije.

Italija Trst panorama

Foto: Shutterstock

3. Trst, Italija

Iako se u ne tako davna vremena u ovaj italijanski grad odlazilo samo da bi se osetio duh Evrope i popila čuvena italijanska kafa, danas Trst turisti mahom posećuju zbog šopinga.

Tokom kraćeg izleta svakako ne treba propustiti ni posetu crkvi Svetog Spiridona, koji su podigli pripadnici srpske zajednice u ovom gradu. Trg ujedinjenja Italije, Veliki kanal, tvrđava i katedrala San Đusto takođe predstavljaju neizostavni deo posete Trstu.

Sarajevo panorama Baščaršija

Foto: Shutterstock

4. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Dovoljno je samo prošetati sarajevskom Baščaršijom i osetiti duh minulih vremena. Za oporavak od svakodnevnih obaveza, idealno je i popiti pravu, domaću kafu i uživati u ukusu fenomenalnih ćevapa, po kojima je još ovaj grad poznat.

5. Budimpešta, Mađarska

Prestonica Mađarske sigurno se ne može obići tokom vikend izleta, ali je sasvim dovoljno za početak.

Ribarski bastion, šetnja Vaci ulicom, krstarenje Dunavom, pogled na Parlament Mađarske u večernjim časovima atrakcije su koje se ne propuštaju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja